2024.03.29, Péntek
Pécs egyik legjelentősebb sportfejlesztés-sorozata rajtolt el
A fejlesztések látványterve (forrás: PVSK)

Pécs egyik legjelentősebb sportfejlesztés-sorozata rajtolt el

pvsk.hu, MTI

2019.08.26. 11:43 - Almási Krisztina

A jelenleg tervezés alatt álló projektben több új sportcsarnokot, lelátót és sportpályákat is kialakítanak.

Hirdetés

Letették a PVSK következő évtizedeit meghatározó centenáriumi létesítményfejlesztési beruházás alapkövét Pécsett, a projekt 4,6 milliárd forintból valósul meg. A sportinfrastruktúra-fejlesztés keretében a 100 éves Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) Verseny utcai telephelye nagyjából 1,5-2 év alatt modern sportközponttá alakul - derült ki a pvsk.hu beszámolójából.

A beruházás részeként új füves pálya épül, amelynek déli végébe a meglévő műfüves pályáig tartó területen két műfüves kispályát is kialakítanak.

A pálya nyugati oldalán egy 800 fős, fedett lelátó épül, melyhez kapcsolódóan csaknem 2000 négyzetméter beépített alapterületű, labdarúgókat és a szurkolókat kiszolgáló helyiségek lesznek, köztük öltözők, rekreációs szoba, mosdók és büfé.

2019. szeptember 28-án adják át a B Build & Trade Kft. kivitelezésében elkészült kosárlabda munkacsarnokot, mely a projektet megelőzve már megépült.


Több sportág kap helyet a multifunkcionális sportcsarnokban

A sporttelep északi határán, a Verseny utca felőli oldalon az egyesület jelenlegi szakosztályait kiszolgáló komplexum épül.

Az új multifunkcionális sportcsarnok elsősorban a labdarúgóké lesz, de a parkettaborítású játékteret akár a kosárlabdázók is használhatják majd, valamint itt kap majd helyet az ökölvívók terme is.

Egy másik csarnokban az atléták edzőterme és egy egy kondicionáló-rekreációs-rehabilitációs rész is működik majd, ehhez csatlakozik a négypályás, fedett futófolyosó. Az épületegyüttes beépített alapterülete meghaladja a 4500 négyzetmétert.

A létesítményfejlesztési program egy másik helyszínt is érint: a régi Sportcsarnok környékét. Ennek a műemlék épületnek a felújítását is elvégzikk, itt egy kosárlabda edzőpályát és a judósok edzőtermeit alakítjuk ki. Az udvari épület alsó szintjén raktárak, irodák és egyéb kiszolgáló helyiségek épülnek, míg az emeleten vendégszobákat hoznak majd létre.


Évtizedekre meghatározza a PVSK jövőjét ez a fejlesztés

Czerpán István, a PVSK elnöke az alapkőletételen elmondta, hogy a klub megvásárolta a szomszédos egyetemi pályákat is. Itt a meglévő két füves labdarúgópálya és egy műfüves gyakorlópálya mellé még egy műfüves nagyméretű labdarúgópályát alakítanak ki. Mindez azt jelenti, hogy a centenáriumi létesítményfejlesztés a PVSK valamennyi szakosztályának edzés-és versenyfeltételein ugrásszerűen javít.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta: a PVSK komoly közösséget jelent, és az elmúlt száz évben nemcsak a város, hanem a dél-dunántúli régió egyik legjelentősebb sportklubjává vált.

A fejlesztések sora már a tavalyi évben megkezdődött, ekkor újították fel az atlétikapályát, és bontották le az ötvenes években épült vasbeton lelátót a labdarúgópálya körül. A munkálatok októberre fejeződtek be, ez volt a legelső lépés a sporttelep átalakításában, hiszen a bontással felszabadult területen épülnek majd meg az új létesítmények.

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécssportberuházásoksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés