2024.04.16, Kedd
Új sportcsarnokkal gazdagodott a pécsi kosárlabdaélet
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új sportcsarnokkal gazdagodott a pécsi kosárlabdaélet

magyarepitok.hu

2019.08.28. 11:36 - Hegedűs Gergely

A mintegy félezer utánpótlásjátékos mellett az iskolásokat és a versenysportot is kiszolgálja a B Build and Trade Kft. által kivitelezett létesítmény.

Hirdetés

Pécsett szerda délben átadták a város új sportcsarnokát a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) Verseny utcai sporttelepén. A B Build and Trade Kft. kivitelezésében egy 2000 négyzetméteres kosárlabda munkacsarnok jött létre, ahol a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémiájának sportolói és az iskolások egyaránt edzési lehetőséghez jutnak.

Kattintva galéria nyílik - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A beruházásban több mint százfős lelátó, közösségi tér, öltözők, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségek jöttek létre. A létesítményben naponta több százan sportolhatnak majd. A korábbi sajtóhírek szerint

az épület délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt.

Az új létesítmény kiváltja az eddigi, sportolásra csak korlátozottan alkalmas helyszínek egy részét.

A két ütemben megvalósult munkacsarnok projektje megelőzte az átfogó 4,6 milliárd forintos sportfejlesztési sorozatot, amiről legutóbb ebben a cikkünkben írtunk. A sportinfrastruktúra-fejlesztés keretében a 100 éves PVSK telephelye 1,5-2 év alatt modern sportközponttá alakul.

Az átadón a sportért felelős államtitkár is részt vett. Szabó Tünde beszédében emlékeztetett, Pécsen nagy hagyományai vannak a kosárlabdasportnak, a város megérdemeli a létesítményt, és a kormány örömmel nyújtott segítséget a beruházáshoz.

Szabó Tünde a PVSK korábbi legendás játékosát, az akadémiát irányító Iványi Dalmát köszönti

Hozzátette, az épület küldetése sokkal több, mint a lehető legjobb kosárlabdázók felnevelése. „A sportolók itt ugyanis egy közösség formálásának részei, amelyben ők maguk kiváló emberré formálódhatnak” – fogalmazott a politikus.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.sportberuházásoksportcsarnokPécscsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés