2024.03.19, Kedd
Új vásárcsarnok épült a félszáz éves piac helyén Mohácson
Illusztráció (ny.eater.com)

Új vásárcsarnok épült a félszáz éves piac helyén Mohácson

MTI

2019.08.22. 11:29 - Almási Krisztina

A több mint 3000 négyzetméter alapterületű létesítmény fedett és nyitott árusítóteret, hűtőkamrákat és raktárakat is magába foglal, tetején pedig parkolókat alakítottak ki.

Hirdetés

Átadták az új vásárcsarnokot Mohácson, amely a korábbi Jókai utcai piac helyén épült meg mintegy 680 millió forintból az SH-BAU Mérnöki Kft. munkájával. A több mint 3100 négyzetméter alapterületű építmény kivitelezése tavaly kezdődött meg, és másfél év alatt készült el.

A fedett és nyitott árusítóteret is tartalmazó piactér vásárcsarnokának tetején parkolót alakítottak ki. A létesítményben ezen kívül:

  • zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőkamrákat és raktárakat építettek,
  • hatósági és piacfelügyelői irodát alakítottak ki,
  • továbbá elsősegélynyújtó helyiséget hoztak létre.     

Szekó József, a település polgármestere elmondta, hogy az új épületre nagy igény volt a helyiek részéről, mivel helyén egy csaknem 50 éves, leromlott állapotú, korszerűtlen piactér volt.

A fejlesztés célja az volt, hogy vonzó piaci környezetet teremtsenek a környező települések termelői, lakosai és a turisták számára. A beruházás ezen kívül segíti a helyi termelőket, valamint hozzájárul a kereslet-kínálat erősödéséhez és a helyi gazdaság élénküléséhez.

Mi épül?Mohácsvásárcsarnoképítőipari cégekSH-Bau Mérnöki Kft.

Hírlevél

Hirdetés