2024.03.28, Csütörtök
Emberakváriumok is találhatók a Millenáris Startup Campusában
Mapei Kft.

Emberakváriumok is találhatók a Millenáris Startup Campusában

magyarepitok.hu, tscp.hu

2019.09.04. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A közösségformáló alkotótér a WHB és a Kárpát Építő kivitelezésében Mapei termékekkel valósult meg.

Hirdetés

A Millenáris Park felújítása során Mapei termékekkel, a West Hungária Bau Kft. és Kárpát Építő Zrt.  generálkivitelezésében, a C és D épületekben jött létre egy 21. századi Startup Campus.

A Campus egyike a legnagyobb co-working és startup közösségi projekteknek a Közép- és Kelet Európai régióban – derül ki a tspc.hu cikkéből. Azért jött létre, hogy az ökoszisztéma központjaként biztosítson egy támogató közeget és nagyban hozzájáruljon ahhoz, hogy Budapest felkerüljön a globális startup térképre.

A képre kattintva galéria nyílik!

Ez egy olyan hely, ami amellett, hogy rendkívül modern megjelenésű és korszerűen felszerelt, egy új lehetőséget biztosít kezdő, de nagy lehetőségeket rejtő vállalkozások és projektek számára.

 

Az óriási térben több százan fognak egy légtérben dolgozni

A Millenáris Startup Campus létrejöttének célja, egy 21. századi kreatív, látványos, közösségformáló alkotótér létrehozása. A Millenáris Park átalakított épületében többek között 183 munkaállomás, 24 iroda és tárgyaló, 102 fős moziterem, tárgyalásra alkalmas konténerek és úgynevezett „emberakváriumok” is találhatók. Ezek hangszigetelt, viszont vizuálisan nem elszeparált üvegkockák.

A helyenként több mint 10 méteres belmagassággal rendelkező óriási térben több százan fognak egy légtérben dolgozni, mégis úgy vannak elosztva a különböző funkciójú terek, hogy nem lesz nyomasztó az összezártság.

Megbízható termékeket használtak a kivitelezők

A Mapei termékeit a megújult épületegyüttes kialakítása során az ipari és műgyanta bevonatok készítésére és kisebb területen hidegburkolásra alkalmazták.

Az aula 1000 m2-en kapott műgyanta bevonatot. A szakkivitelező a Betonkorr Kft. volt. A műgyanta bevonat elkészítése előtt a generál kivitelező munkája nyomán új szerkezeti beton, majd szigetelés és végül úsztatott esztrich készült.

Az alapozó a PRIMER SN termék volt, majd MAPECOAT I914 réteg felhordása következett. Egy kisebb felületen zárórétegként a MAPECOAT I62 W-t alkalmazták. A felület tervezett színe miatt azonban a terület nagyrészén a MAPECOAT 302 SL-lel képezték a felületi lezárást, amelyet dekorcsipsz szórással gazdagítottak.

IPARI DEKOR BEVONATA Beton-Dekor Art Kft. szakemberei az ULTRATOP LOFT rendszert alkalmazták az épületegyüttes földszinti és emeleti vizesblokkjaiban. Az ULTRATOP LOFT bevonat gipszkarton és meglévő csempével burkolt falakra került.

 

Hogyan zajlott a munka a gipszkarton felületen?

A Beton-Dekor Art Kft. szak-emberei először ECO PRIM T alapozást végeztek. Ezt követően KERAFLEX MAXI S1 réteget dolgoztak fel a felületre üvegszövet háló beágyazással. Az így előkészített falakra vitték fel több rétegben az ULTRATOP LOFT F és W termékeket.

Hogyan zajlott a munka a meglévő fali burkolaton?

Első lépésként a TRIBLOCK TMB háromkomponensű termékkel húzták meg a fugákat. A TRIBLOCK TMB anyagot ADDITIX PE állékonyság javító töltőanyaggal sűrítették. Az anyag kötése után simára csiszolták a felületet.

Ezt követően vitték fel az ULTRATOP LOFT F alapréteget, és az ULTRATOP LOFT W felső réteget, mely munkafázisok során szintén rétegenkénti csiszolást végeztek. Mindkét alapfelületen képzett ULTRATOP LOFT bevonatra, védőkezelésként MAPELUX OPACA matt wax réteget vittek fek fel. Az ULTRATOP LOFT bevonatot ráerősített alumínium design elemekkel tették még különlegesebbé. A munkálatokat nagyon rövid idő alatt, rendkívül öszzehangoltan végezték el a szakemberek, példamutató fegyelemmel és szakmaisággal.

Galéria

Mi épül?Mapei Kft.WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Kárpát Építő Zrt.építőipari cégekMillenárisBudapestTSPC Kft.

Hírlevél

Hirdetés