2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül a keleti határnál
Fotó: bv.gov.hu

Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül a keleti határnál

mti, magyarepitok.hu

2024.01.12. 14:01 - Hegedűs Gergely

A WHB kivitelezésében épülő intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

Hirdetés

Magyarország, sőt Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül Csengeren - mondta el a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára január 12-én sajtótájékoztatón. Rétvári Bence hozzátette,

az ezerötszáz férőhelyes high-tech okosbörtönben videoanalizáló és helymeghatározó rendszer is működik majd.


Környezetbarát építészeti megoldásokat alkalmaznak

Ahogy azt korábban is jeleztük, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen 1500 ember befogadására képes intézet jön létre a WEST HUNGÁRIA BAU Kft kivitelezésében. A börtön a 49-es főúttól egy kilométerre létesül, egy 5 és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal.

A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.


Már beindultak a felkészítő tanfolyamok

A pénteki sajtóeseményen az államtitkár hangsúlyozta, hazánk a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik, 2010 óta ötezerrel nőtt a fogvatartottak és éves szinten 280 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma. „Több börtön kibővült már, de nagyobb kapacitásra van szükség; az új, csengeri intézmény is fontos lépés azért, hogy a magyar emberek biztonságban érezzék magukat” - tette hozzá.   

Az államtitkár kitért arra, hogy nem véletlen a helyszínválasztás, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei térségben a csengeri börtön mintegy hétszáz munkahelyet teremt.   

Biczó László dandártábornok, szakmai projektvezető beszámolt arról, hogy eddig több mint ezerötszáz önéletrajz érkezett a toborzókhoz és 196 jelentkezőt már fel is vettek, jelenleg 172-en végzik a 14 hetes felkészítő tanfolyamot. Jelentkezni a BVOP központi toborzó oldalán a gyereahuvosre.hu honlapon, vagy a csengeri toborzó irodában lehet.

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Csengerbörtönépítés

Hírlevél

Hirdetés