2024.03.28, Csütörtök
Közel 100 éves építmény újul meg Szombathelyen
Fotók: nyugat.hu

Közel 100 éves építmény újul meg Szombathelyen

lokal.hu, nyugat.hu

2019.11.18. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az érdeklődők a panoráma mellett megismerhetik a torony működését és láthatják az épület belsejét is.

Hirdetés

Mintegy félmilliárd forintból újul meg Szombathely emblematikus épülete, a Víztorony – derül ki a lokal.hu cikkéből. Hosszas tervezés és előkészítő munka után fordulópontjához érkezett a beruházás és megkezdődött az épület átfestése a belső munkálatok mellett.

A közel száz éves létesítmény 1978 óta nem működik, viszont a megszépült épület turisztikai szempontból nagy előnyt ad a város számára. Az önkormányzat egy korábbi közleménye szerint a felújításra 12 hónap van.

 

A különteremhez egy saját feljárót is kialakítanak

A látogatókat fogadó helyiség és a kávézó a Víztorony földszintjén lesz – írja a nyugat.hu. A játszótérre néző kávézóhoz külső terasz tartozik. A félemeleten kialakított különterembe pedig a Víztorony alsó szintjéről lehet majd feljutni, a külön erre a célra épített lépcsőn. A terem befogadóképessége 40-50 fő lesz. Mindezek mellett felújítják a parkban lévő játszóteret is és új játszótéri eszközöket helyeznek el.

A további szintekre az eredeti csigalépcsőkön juthatnak fel a látogatók. Az építmény első szintjét beüvegezik, további szintjei kilátóként funkcionálnak majd. Az eredeti elképzelések szerint az érdeklődők a panoráma mellett megismerhetik a víztorony működését és láthatják az épület belsejét is.

Mi épül?SzombathelyToronyműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés