2024.06.20, Csütörtök
Környezetbarát megoldásokkal épül új börtön Csengeren
Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Környezetbarát megoldásokkal épül új börtön Csengeren

MTI; magyarepitok.hu

2023.11.16. 14:35 - Bíró Beáta

A kiemelt biztonságú létesítmény 1500 fő elhelyezésére lesz alkalmas. Az épület kivitelezője a West Hungária Bau Kft.

Hirdetés

A büntetés-végrehajtási szervezet férőhelybővítési programjának újabb állomásaként kiemelt biztonságú börtön épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Csengeren. Az 1500 ember befogadására képes intézet a 49-es főúttól egy kilométerre létesül, egy 5 és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal. A létesítmény 2024 őszére épülhet meg, kivitelezője a West Hungária Bau Kft.

A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap

– közölte az MTI-vel Makula György ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője.

 

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

 

A beruházással nemcsak férőhelyeket, de munkahelyeket is teremtenek: az újonnan épülő börtön működtetéséhez csaknem 700 munkavállalóra lesz szükség. Mint mondta, Csengeren toborzóirodát nyitottak az érdeklődők számára, az új belépők oktatása is elindult már, négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait. A felvételi eljárás és a 14 hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak.

Csengeren a januártól várható körletfelügyelői illetmény eléri a havi nettó 400 ezer forintot, a jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség.

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Csenger

Hírlevél

Hirdetés