2024.03.19, Kedd
Ez a beruházás a legmodernebb termelési technológiát hozza az országba
MTI/Nyikos Péter

Ez a beruházás a legmodernebb termelési technológiát hozza az országba

MTI

2019.09.16. 15:47 - Almási Krisztina

A Győr-Moson-Sopron megyei ipari parkban megvalósuló fejlesztés részeként hozták létre a 7500 négyzetméteres elektronikai gyártóüzemet.

Hirdetés

Átadták az Intretech Hungary Kft. üzemét Kapuváron, amely a legmodernebb termelési és termelésirányítási technológiákat hozza Magyarországra. A 8,8 milliárd forintos beruházással megvalósuló új elektronikai gyártóüzem kétszáz új munkahelyet teremt. Ehhez a kormány 1,27 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Az ipari park teljes területe közel 77 ezer négyzetméter, és a park beruházásának első fázisban épült meg az átadott, 7500 négyzetméter hasznos területű üzem.

Az épületben elektronikai alkatrészek és termékek gyártása folyik majd csúcstechnológiával ellátott, automata ültető és összeszerelő gépek segítségével.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadóünnepségen elmondta, hogy az új üzem hozzájárul az elektronikai termelés további növekedéséhez, ami tavaly 11 százalékos volt Magyarországon, és termelési értéke meghaladta az 5000 milliárd forintot.


A cég további fejlesztéseket tervez Magyarországon

Az Intretech intelligens vezérlőelemek, valamint innovatív fogyasztói elektronikai termékek kutatása és fejlesztése terén nyújt szolgáltatásokat, melyekkel több mint hatvan vállalatot látnak el.
A jövőben nem csak beruházásuk második ütemét tervezik elindítani, és magas minőségű "high-tech" termékek gyártási folyamatát telepíteni, hanem egy kutatás-fejlesztési bázist is létrehoznának Magyarországon.

Mi épül?Kapuvárüzemépítésüzemfejlesztésipari park

Hírlevél

Hirdetés