2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Világvárosokhoz csatlakozott Miskolc az új iskolájával
minap.hu

Világvárosokhoz csatlakozott Miskolc az új iskolájával

origo.hu, minap.hu

2019.09.03. 12:05 - Gyöngyösi Klaudia

A Peka Bau által kivitelezett épületben természettudományi labor, hang- és világítástechnikával felszerelt színházterem, valamint speciális képzőművészeti terem is található.

Hirdetés

Egyedülálló iskola nyílt Miskolcon, mely lapunk értesülése szerint a Peka Bau 2000 Kft. kivitelezésében jött létre. Újabb fontos lépés Miskolc fejlődésében: szeptembertől 40 diákkal megkezdi működését az Avalon International School – írta az origo.hu.

A megnyíló nemzetközi iskola új távlatokat nyit a város fejlődésében - nyilatkozta Alakszai Zoltán, a város jegyzője és egyben polgármesterjelöltje az intézmény megnyitóján. Az Avalon International School a régióban élőknek is alternatív oktatási lehetőséget biztosít.

Pénteken London, Párizs és New York után Miskolc is csatlakozott azon világvárosokhoz, amelyek ilyen iskolával büszkélkedhetnek.

 

A környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek

A csaknem 5000 négyzetméter alapterületű épület munkálatai márciusban kezdődtek – derült ki a minap.hu cikkéből. A környezetvédelem fontos szempont volt az épület tervezésekor, ennek eredményeképpen 50 kWatt teljesítményű napelem gondoskodik a megfelelő energiaellátásról.

Az intézmény ezen kívül saját főzőkonyhával rendelkezik, nagy hangsúlyt fektetve az egészséges és változatos étkezés biztosítására. Az óvodai részleg külön egységet képez két csoportszobájával, kinti tantermével, tornaszobájával, fejlesztő termével, valamint a folyosón található játszószigetével.

uzletem.hu

A diákok kilenc tanteremben, valamint speciális szaktermekben – többek között zeneterem, zeneszobák, számítástechnika terem, fejlesztő tanterem – tanulhatnak. Az iskola rendelkezik továbbá természettudományi laborral, hang- és világítástechnikával felszerelt színházteremmel, valamint speciális képzőművészeti asztalokból álló képzőművészeti teremmel. Ezeken kívül az udvaron külső tantermeket és tanulószigeteket is kialakítottak.

 

Felfelé ível a város gazdasága

Miskolcon az elmúlt években jelentősen fejlődött a gazdaság, sok új befektető érkezett, és ezen cégeknek a munkavállalói itt telepedtek le – mondta Alakszai Zoltán az Origónak.

Alakszai Zoltán polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy Miskolc nagyon jelentős oktatási infrastruktúrával bír. „Nagy dolog, hogy ilyen rövid idő alatt megvalósult ez a beruházás, és a jövőben minden miskolci számára biztosítani akarjuk, hogy minden lehetőség a rendelkezésükre álljon, hogy a városban maradjanak” – hangsúlyozta.

Emellett kiemelte azt is, hogy az iskola vezetésével közösen dolgoznak azon, hogy egy ösztöndíjrendszer révén a kevéssé tehetős családok is megengedhessék maguknak, hogy a gyermekeik ebben az intézményben tanuljanak.

Mi épül?PEKA-BAU 2000 Kft.iskolaépítésMiskolc

Hírlevél

Hirdetés