2024.03.19, Kedd
Megújult az Óbuda kapujának számító park
obuda.hu

Megújult az Óbuda kapujának számító park

obuda.hu

2019.11.13. 13:55 - Almási Krisztina

A fejlesztésben a környék lakói is részt vettek, a felújítás érintette a park burkolatát, növényzetét és berendezését is.

Hirdetés

Megújult a Szépvölgyi úti HÉV-megálló és a Lajos utca közötti 600 négyzetméteres park, az Óbuda kapujának is nevezett helyszín fontos csomópontnak számít a kerületben – derül ki a obuda.hu beszámolójából. A fejlesztés keretében a park burkolata, növényzete és berendezése is megújult, a tervezésben a környéken lakók is részt vettek.

Naponta több ezren járnak át ezen a mostanáig széttagolt, egykor buszfordulóként és a légópince lejárataként is használt területen, azonban mostanra fontosságának méltó külalakot nyert a park.

A tervezett környezetalakítás egyszerre kívánt praktikus sétányt és vonzó közparkot létrehozni, amely az áthaladás mellett a megállásra is lehetőséget ad.

A közvetlen lakókörnyezet kiszolgálása mellett kerületi szinten is fontos csomópont a park. A környezetrendezési koncepció tehát ennek a kettős funkciónak az összehangolását tűzte ki célul. A területen helyet kapott egy Bubi-állomás is.

 

obuda.hu


Évek óta húzódó fejlesztés zárul le

A lezárult kivitelezés tervezését már 2014-ben elindította az önkormányzat, amit 2015-től kezdve a tervek társadalmi véleményezése követett. A környékbeliek két találkozón módosíthatták a terveket, majd levélszavazással döntött úgy az itt lakók 80 százaléka, hogy a véglegesített tervek megvalósuljanak.

A közművek, az úthálózat és a park alatt található pincerendszer miatt rendkívül összetett feladat megvalósítása végül a kormány támogatásával, 2018 őszén indulhatott el. A kormányzati forrásból a terület forgalomtechnikája, burkolatai, növényzete és berendezései is megújultak.

obuda.hu

 

Mi épül?Óbudaközpark

Hírlevél

Hirdetés