2024.04.19, Péntek
A Penta Kft. kivitelezésében újult meg a jászberényi Lehel vezér tér és környéke
Illusztráció/magyarepitok.hu - Fotók: Penta Kft.

A Penta Kft. kivitelezésében újult meg a jászberényi Lehel vezér tér és környéke

2019.12.20. 13:54 - Gyöngyösi Klaudia

A Fürdő utcai parkoló területének burkolata, a Holló András utcából elbontott, nagykockakő újrahasznosításával jött létre.

Hirdetés

Befejezte a 'Zöld város kialakítása' elnevezésű projekt munkálatait a Penta Kft. Jászberényben. A projekt feladatai közé tartozott a Lehel vezér tér és kapcsolódó területeinek rekonstrukciója, a polgármesteri hivatal udvarának megújítása, a belvárosi gyalogos sétány kialakítása, valamint környezetének rendezése is – informálta lapunkat Barócsi József építésvezető.

A képre kattintva galéria nyílik!

A munkálatok 2019 március elején kezdődtek és november végére fejeződtek be, a beruházás közel 300 millió forintból valósult meg.

A projekt keretein belül teljes területen Pest-Buda térkő burkolattal újult meg:

  • a Zirzen Janka utca mintegy 390 négyzetméteren,
  • a Holló András utca több mint, 1400 négyzetméteren,
  • a Lehel vezér tér járdája nagyjából 400 négyzetméteren,
  • valamint a Déryné utca közel 900 négyzetméteren.

Továbbá több mint 1000 négyzetméteren aszfaltburkolat készült a polgármesteri hivatal udvarán, 800 négyzetméter  pedig a Fürdő utcai parkoló bekötőútjain.

 

A projekt egy részét újrahasznosítással oldotta meg a vállalat

A környezettudatos gondolkodás jegyében a Fürdő utcai parkoló területének burkolata a Holló András utcából elbontott nagykockakő újrafelhasználásával jött létre nagyjából 500 négyzetméteren.

„Továbbá a főtér közepén egy ciszterna került kialakításra, ami a környező tetőkről lefolyó esővizet gyűjti össze. Az öntözést egy újonnan telepített vízgépészeti akna biztosítja, így a főtéren, a kivitelezési terület öntözése innen került ellátásra” – fejtette ki az építésvezető.

A megújult burkolat mellett 1800 négyzetméteren, új zöldfelületek kerültek kialakításra, fákkal és évelő növényekkel. Az érintett téren és utcákban, az új közvilágítási hálózat teszi lehetővé, a biztonságos közlekedést, a gyalogosok és a járművezetők részére.

Galéria

Mi épül?Penta Általános Építőipari Kft.Jászberény

Hírlevél

Hirdetés