2024.04.20, Szombat
Ilyen lesz a különleges megjelenésű Corvin7 irodakomplexum – videó
Látványtervek és videó: Nouchi Porter Novelli

Ilyen lesz a különleges megjelenésű Corvin7 irodakomplexum – videó

Nouchi Porter Novelli

2019.12.04. 14:27 - Gyöngyösi Klaudia

A kilenc szintes épületegyüttes első üteme 17 700 négyzetméter, a második 14 100 négyzetméter irodaterületet nyújt majd.

Hirdetés

Látványos videón elevenedik meg a Corvin Sétány új állomásaként a Corvin7 irodakomplexum. Az épület nem csak meghosszabbítja a jól ismert, közkedvelt sétálóutcát, de egyedi homlokzataival átformálja a Szigony utca arculatát is.

 

 

A Futureal-csoport különleges megjelenésű, letisztult irodaépülete új fejezetet nyit Közép-Európa legnagyobb városrehabilitációs projektjének életében. A fejlesztés alatt álló irodaházat a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca valamint Balassa utca találkozásainál alakítják ki. A kilenc szintes épületegyüttes első üteme 17 700 négyzetméter, a második 14 100 négyzetméter irodaterületet nyújt majd.

 

Nagy hangsúlyt kap a zöld környezet

Az irodaházat a kor legmagasabb elvárásainak megfelelően tervezték, építésénél pedig nagy hangsúlyt fektetnek a zöld környezet kialakítására is, például belső kertekkel. Az ’A’ kategóriás Corvin7 irodaház a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg.

A cégcsoport korábbi irodaprojektjeihez hasonlóan, az új épületet is a WELL Building minősítési szempontoknak megfelelően is fejlesztik. Ez a nemzetközi besorolás a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló elemeket ismeri el.

A teljeskörűen akadálymentesített irodaházban a természetes bevilágítás érdekében a lépcsőházak nem a liftek mellett kerülnek kialakításra, így megteremtve a lehetőséget a természetes fénnyel ellátott területek teljes kihasználására.

 

UV sugaras szénszűrő rendszer a legtisztább levegőért

Az épület gépészeti rendszere, a magyarországi követelményeket messze túlteljesítő egyedi szűrői, UV sugaras csírátlanítói Budapest legtisztább levegőjét biztosítják majd, az aktív szénszűrő rendszer pedig az esetleg kellemetlen szagokat semlegesíti.

A központi lobbiból érhető el a közel 3000 m2-es belső udvar, melynek formai koncepciója egyfajta nagy közös kültéri nappaliként egészíti ki, illetve teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet. A helyszínen kávézó és étterem áll majd az ott dolgozók rendelkezésére.

A fejlesztés 2014-ben első magyar projektként kapta meg a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számontartott Urban Land Institute Global Awards for Excellence elismerést is.

Mi épül?BudapestirodaFuturealCorvin sétány

Hírlevél

Hirdetés