2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új multifunkcionális sportcsarnok épülhet az ország keleti csücskében
Illusztráció (animative.co)

Új multifunkcionális sportcsarnok épülhet az ország keleti csücskében

magyarepitok.hu

2019.12.31. 12:01 - Almási Krisztina

A két ütemben megvalósuló, 9500 négyzetméteres épület végleges befogadóképessége 4000 fő lesz.

Hirdetés

Megjelent a közbeszerzési kiírás egy új multicsarnok tervezésére és kivitelezésére Kisvárdán, amely a város északi részén, közvetlenül a labdarúgó stadion szomszédságában fog elhelyezkedni. A környező közutak és közművek fejlesztés alatt állnak, a létesítmény megvalósulásáig a közúti és gyalogos forgalmi kapcsolatok megépülnek.

A beruházás keretében létrehoznak egy szabványos méretű (20x40 méter) kézilabdapályát, ezen kívül pedig öltözőket, büféket, felvonókat, személyzeti és sportolói helyiségeket is kialakítanak.

Az építmény a sportolók és a közönség, valamint a vendégsportolók és szurkolóik elkülönített mozgását is biztosítja.

A 4000 fő befogadóképességű sportcsarnok két ütemben fog megvalósulni. Az első ütemben elkészülő épület 2408 fő egyidejű befogadására lesz alkalmas, melyből 2116 fix, 260 mobil, illetve 32 akadálymentesített férőhely lesz. A csarnok a második ütemben egy 680 férőhelyes földszinti mobil lelátóval, valamint a karzat véglegesítése után további 916 férőhelyes mobil lelátóval egészül ki.

A csarnokot, melynek beépített alapterülete közel 6500 négyzetméter lesz, egy több mint 32 négyzetméteres telken hozzák létre.

Az épület egy földszintből, egy emeletből és egy karzatból fog állni, az összes nettó alapterület közel 9500 négyzetméter lesz.

Az építkezés első ütemétben 482 férőhelyes parkolók hoznak létre a nézők számára, valamint 240 férőhelyes kerékpártárolót is kap a csarnok. Az épülethez 42 darab VIP parkolót és 2 akadálymentes parkoló is készül.


A verseny- és szabadidősportot is szolgálja majd a csarnok

A tervezett sportlétesítmény a Magyar, az Európai (EHF) és a Nemzetközi (IHF) Kézilabda Szövetség nemzetközi kupamérkőzések rendezésére előírt specifikációjának megfelelőn kerül kialakításra. A multifunkcionális csarnok egyaránt szolgálja majd a verseny-, az iskolai- és a szabadidősportot, korszerű feltételeket biztosítva valamennyi típusú sport számára.

Az I. ütemben a helyiségek egy része szerkezetkész állapotban, válaszfalak nélkül, világítás kiépítéssel, teljes gépészeti és elektromos csatlakozási lehetőséggel készülnek.

Az intézmény energetikai kialakítása fokozott hőszigetelő képességű, közel nulla energetikai követelményszintű, az AA+ energiaosztály feltételeinek megfelelően tervezett, aminek érdekében napelem rendszer kerül telepítésre.

Mi épül?Kisvárdasportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés