2024.03.29, Péntek
Modernizálják és bővítik a debreceni Aquaticum Fürdőt
szallas.hu

Modernizálják és bővítik a debreceni Aquaticum Fürdőt

magyarepitok.hu

2020.01.06. 10:30 - Almási Krisztina

A 17 éves fürdőkomplexumban az élményfürdő részlege újfajta mediterrán dizájnt kap, valamint bővítik a meglévő csúszdarendszert és a közösségi tereket is.

Hirdetés

Hamarosan széleskörű korszerűsítésen eshet át az Aquaticum Élményfürdő Debrecenben, melynek attrakciófejlesztéséhez már megjelent a tervpályázati kiírás.

A fejlesztés részeként többek közt a meglévő csúszdarendszert, a vendéglátóegységeket és a közösségi tereket korszerűsítik és bővítik, az élményfürdő napozóteraszát pedig egész évben használható családi kertté alakítják át. A beruházás keretében növelik a fürdő energiahatékonyságát is, és informatikai fejlesztéseket is végeznek – köztük bevezetik az online szolgáltatásokat.

A fürdő belső tere újragondolt mediterrán dizájnt kap, és különféle belsőépítészeti installációkkal gazdagodik.

A fejlesztés célja, hogy eredményeként az élményfürdő ismét a régió leglátványosabb komplexumaként üzemeljen.


Magyarország első fedett élményfürdőjeként nyílt meg másfél évtizede

Debrecen rekreációs övezetében 2003-ban nyitotta meg kapuit az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, az ország első fedett, egész évben üzemelő élményfürdőjeként, mely megnyitása óta a város egyik legjelentősebb turisztikai attrakciójává vált, évi átlag 200 000 vendéggel. Az elmúlt évtizedben azonban a vendégkör igényei és elvárásai nagymértékben megváltoztak, a hasonló szolgáltatást nyújtó létesítmények közül a látogató az egyedi, komplex élményeket keresi és választja.

Az Aquaticum fürdőközpont több egysége is – Aquaticum Termálfürdő, Szaunavilág, Aquaticum Termál és Wellness Hotel, Wellness sziget – az elmúlt 3 évben átalakult és megújult, kivéve az élményfürdőt, melynek infrastruktúrája és élményelemei a folyamatos karbantartások ellenére is az elmúlt 15 év alatt folyamatosan amortizálódnak. Ezen a területen található még az Aquaticum Strandfürdő, melynek megújítása 2017 év végén kezdődött el, így különösen nagy jelentőséggel bír az élményfürdő belsőépítészeti és attrakciós felzárkóztatása, nevezett szolgáltató egységekhez.

Mi épül?Debrecenfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés