2024.07.21, Vasárnap
Megkezdte a a JYSK új logisztikai bázisának építkezését a Market
Látványtervek: JYSK

Megkezdte a a JYSK új logisztikai bázisának építkezését a Market

magyarepitok.hu

2020.04.17. 15:47 - Szabó Ákos

200 millió euró értékű beruházást valósít meg a JYSK, amellyel egy új, regionális raktárbázist hoz létre Magyarországon. A nemzetközi bútorcég nagyszabású raktárépítési tenderét a Market Építő Zrt. nyerte el.

Hirdetés

A Budapest szomszédságában lévő, ecseri helyszínen már zajlik az építési organizációs terület előkészítése, a konténerváros építése, valamint a nagytömegű földmunkák - derül ki a generálkivitelező Market Zrt. közleményéből. A földmunkákat jól jellemzi, hogy több mint félmillió köbméter talajt kell megmozgatni.

A munkák az építőipari cég vírusvédelmi intézkedései miatt szigorú higiéniai előírások betartása mellett indultak el.

 

20 focipályányi területű központ épül

A logisztikai központ összesen 143.000 négyzetméter állományú lesz, melyhez a későbbiekben további 115.000 négyzetméter külső burkolt felület kapcsolódik. A beruházás során egy nagyméretű főépület és több kisebb épületet alakítanak ki.

 

 

A főépület két automata, 43 méteres magasraktárt tartalmaz, közöttük az egyszintes bejövő áruforgalmi raktárral. Ezek a területek a központi automata áruelosztó folyosóhoz csatlakoznak, melyből a kimenő áruforgalmat végző funkciók érhetők el. Az általános áruforgalmi területek általában egyszintes, csarnok jellegű épületrészek lesznek.

A főépületben helyet kap

  • irodatér,
  • szociális- és egyéb kiszolgáló funkciókkal bíró részek,
  • vendégszobák,
  • sprinkler gépházak,
  • kazánház,
  • kerékpár és motor tároló,
  • valamint vízszivattyú állomás is.

Az elosztóraktár építési engedélyes tervdokumentációját a Tecton Építészmérnöki és Tanácsadó Kft. készítette, a kiviteli tervezés a Market feladata, generáltervezőként a Lean Tech Mérnökiroda Kft. (szintén a Market-csoport cége) tevékenykedik.

Az ország jelenleg futó egyik legjelentősebb logisztikai csarnok beruházása várhatóan két év múlva lesz készen.

 

Számolnak a későbbi bővítés lehetőségével is

A JYSK világszerte több, a magyarhoz hasonló logisztikai központtal rendelkezik, ezek közül a bulgáriai Szófiában található szolgál mintaként az ecseri beruházáshoz. Ez a beruházás figyelembe veszi a jövőbeli bővítések lehetőségét is. A közép-európai kiszolgálás hatékonyságának javítása érdekében felépülő központ nagyfokú környezetterheléstől is mentesít majd, és 300 új munkahelyet teremt.

A Market Építő Zrt. huszonöt éves fennállása óta országszerte közel háromszáz ipari központot és raktárat épített vagy újított fel, megbízói között megtalálhatók a legnagyobb világmárkák hazai képviselői is.

Mi épül?Market Építő Zrt.Ecserlogisztikai központlogisztikaföldmunkakonténerpark

Hírlevél

Hirdetés