2024.04.25, Csütörtök
225 hektárosra nőtt Mohács ipari parkja
Illusztráció - envato

225 hektárosra nőtt Mohács ipari parkja

MTI

2020.06.23. 09:33 - Almási Krisztina

A Duna Aszfalt által megnövelt területnek köszönhetően újabb vállalkozások érkezhetnek majd az ipari parkba, ami további munkahelyeket teremt.

Hirdetés

A Duna Aszfalt Kft. munkájával 185 hektárról 225 hektárra nőtt a Baranya megyei mohácsi ipari park területe, melynek fejlesztése mintegy 800 millió forintból valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) - adott tájékoztatást a város önkormányzata.

A zöldmezős beruházás keretében az ipari park bővítési területén 40 hektáron kiépült a teljes alapinfrastruktúra – köztük a feltáró utak, a közműrendszer, valamint a távközlési és kommunikációs hálózat.

A június végétől birtokba vehető, újonnan létrehozott területre mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozásokat várnak, és azt remélik a fejlesztéstől, hogy az jelentős számban növeli a munkahelyek számát is.     

A mohácsi ipari parkban csaknem félszáz cég megközelítően ezer dolgozójával van jelen a város ipari parkjának 185 hektárján. A területen működik a Bonafarm Csoport stratégiai partnereként üzemelő, mintegy 700 embernek megélhetést biztosító MCS Vágóhíd Zrt. is.    

A most záruló fejlesztés szükségességét az adta, hogy a meglévő ipari parkban már nem állt rendelkezésre a beruházók igényeinek megfelelő, nagy kiterjedésű szabad ipari terület.

Mi épül?Duna Aszfalt Zrt.Mohácsipari park

Hírlevél

Hirdetés