2024.03.19, Kedd
Zöldmezős beruházásban növekszik Mohács ipari parkja
Illusztráció

Zöldmezős beruházásban növekszik Mohács ipari parkja

magyarepitok.hu

2019.05.08. 13:34 - Almási Krisztina

A Duna Aszfalt fejlesztésének köszönhetően mintegy 40 hektárral bővül az ipari park területe, amely tartalmazza az ivóvíz-, a szennyvíz-, a gáz-, és az elektromos, valamint a távközlési és kommunikációs hálózat kiépítését.

Hirdetés

Mohácson mintegy 800 millió forintból új zöldmezős ipari területet alakít ki a Duna Aszfalt Kft. több mint 40 hektárnyi területen. A beruházás helyszíne közvetlenül a meglévő Mohácsi Ipari park mellett terül el, ahol kiépítik az alap-infrastruktúrát – derült ki a helyszínen tartott projektindítón. A mohácsi fejlesztésekről legutóbb év elején számoltunk be, amely tartalmazza Mohács Újváros részének rehabilitációját is.

A fejlesztés részeként több mint 10 ezer négyzetméteren feltáró utakat építenek, valamint ehhez kapcsolódóan kialakítanak egy buszmegállót és gyalogosátkelőt.

A területen elvégzik az ivóvíz-, gáz- és elektromos hálózat kiépítését, valamint a csapadék- és szennyvízelvezetést is megoldják. A projekt keretében megvalósul a távközlési és kommunikációs hálózat, valamint a zóna teljes közvilágításának kiépítése is, amely tartalmazza többek közt 110 darab utcai lámpa elhelyezését.

 

A Mohácsi Ipari Park kihasználtsága jelenleg 80,6 %-os. Az ipari parkban jelenleg nincs az igényeknek megfelelő, nagy kiterjedésű szabad terület a betelepülni kívánó befektetők számára, ezért van nagy szükség a 40 hektáros fejlesztésre. A projekt közvetlen kedvezményezettjei az ipari területre betelepülő vállalkozók és alkalmazottaik, közvetett módon pedig a már megalapozott, működő vállalkozások.

Mi épül?Duna Aszfalt Zrt.zöldmezős beruházásipari park

Hírlevél

Hirdetés