2024.04.18, Csütörtök
Kívül-belül megújul Dunaújváros ikonikus mozija
Fotó: wikipedia.hu

Kívül-belül megújul Dunaújváros ikonikus mozija

MTI, duol.hu, kozbeszerzes.hu

2020.06.23. 16:36 - Almási Krisztina

Az egész épület hőszigetelést kap, valamint növelik a férőhelyek számát és a vászon méretét is.

Hirdetés

Több mint 735 millió forintból újul meg a dunaújvárosi mozi - közölte a Fejér megyei város önkormányzata. A magyar tulajdonú KULTIK Mozihálózat a közelmúltban négy évre nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetési jogát és a májusi műszaki átadást követően megkezdte az ingatlan belső átalakítását megtartva az épület ikonikus jegyeit.

A Szrogh György által tervezett épület külső felújítása és energetikai korszerűsítése 635 millió forintba kerül, a KULTIK pedig további több mint 100 millió forintot költ a belső átalakításra. Az energetikai munkálatokat a helyszínen a Renalpin Kft. végzi.

A régi épületben az eredeti jelleg megmarad, a nagy világítóablakok, a markáns andráskeresztek, a jegypénztár, a ruhatári pultok tovább hordozzák majd a ­szocreál jelleget.

Energiahatékonyság szempontjából javítanak az épületen, ugyanis az egész mozi hőszigetelést kap, és egy fűtéskorszerűsítés is a terv része, amitől komfortosabb érzetet és a fenntartási költségek csökkenését várják. A körbeszerzési adatok alapján az épületen kicserélik a nyílászárókat, tetőszigetelést kap a mozi, valamint egy napelemes rendszert is képítenek. Mindemellett kicserélik a villany- és vízvezetékeket, és a kamaratermet teljesen átépítik.


517 új mozifotelt kap az épület

A moziban bővítik a férőhelyek számát és növelik a vászon méretét. A nagyterem mozgatható vászonszerkezetet kap, így a színpad teljes mélységében használhatóvá válik, továbbá mindenhová új székek is kerülnek, és modernizálják a hangtechnikát. A fejlesztés alappillére egy integrált közösségi tér létrehozása, ez kerül az egykori mozi presszó helyére számtalan funkcióval.

Szabó Krisztián, a KULTIK ügyvezető igazgatója kiemelte: a moziba 517 darab, minden igényt kielégítő mozifotelt szerelnek be 35 millió forint értékben. Emellett két darab, Christie márkájú vetítőgép érkezik, a kisterem pedig 45 férőhelyes lesz. Az épületben klasszikus mozibüfét is üzemeltetnek majd.

Az épület 1952-es teljes átadása óta nem volt hasonló mértékű felújítás.

A mozi ezentúl bevételt is hoz majd Dunaújvárosnak a koncessziós díj megfizetésével - mutatott rá Pintér Tamás polgármester, hozzátéve, hogy a rászorulóknak továbbra is lesznek szociális mozijegyek.

Mi épül?DunaújvárosmoziRenalpin Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés