2024.06.16, Vasárnap
Év végére átadáshoz közel kerül Miskolctapolca futurisztikus fürdőkomplexuma
Látványtervek: minap.hu

Év végére átadáshoz közel kerül Miskolctapolca futurisztikus fürdőkomplexuma

minap.hu

2020.07.10. 07:51 - Almási Krisztina

A fürdő öt épülete közül négy szerkezete már elkészült, a belső medencék alapozása már megtörtént, és a külső medencék kivitelezése is folyamatban van.

Hirdetés

A Modern Városok Program (MVP) keretén belül közel 13 milliárd forintból megvalósuló, négyévszakos Miskolctapolcai Strandfürdő építése a veszélyhelyzet alatt sem állt meg,  így még idén elkészülhet a beruházás második üteme a Peka Bau 2000 Kft. kivitelezésében – írta meg a minap.hu. A fürdőkomplexum műszaki átadását decemberre tervezik. Az öt, ellipszis alakú épületben helyet kap majd többek közt:

  • egy sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medence,
  • a tinédzsereknek három csúszdával ellátott medence,
  • egy élménymedence,
  • a kisgyermekeknek két gyermekmedence és egy vizes játszótér,
  • ezen kívül egy kültéri medence is.

A strandfürdő második ütemének építése jelenleg közel 70 %-os készültségi szinten áll.

A belső medencék alapozása már megtörtént, és a külső medencék kivitelezése is folyamatban van, a szakemberek szerint tudják tartani az eredetileg tervezett határidőt. Az épület belsejében hónapok óta gőzerővel dolgoznak. A fogadóépületet most még a fekete szigetelés borítja, hamarosan azonban megkapja azonban a modern, szürke burkolatot.

Hamarosan megkezdik a fürdő parkolójának építését, amihez a jegyző engedélyével és egy környezetvédelmi szakértő javaslata alapján tájidegen fákat vágnak ki, helyükre pedig új fákat és cserjéket ültetnek.

 

Látványtervek: minap.hu

Már azon a hídon is az utolsó munkákat végzik, ami a most épülő komplexumot köti össze az első ütemmel, vagyis a már működő résszel. A fürdő öt épülete közül négy szerkezete már elkészült.

A helyszínen már jól kivehető már a kültéri medence alapja is. Az öt épületegyüttesből álló komplexumban nyolc beltéri és két kültéri medence, valamint három csúszda kap majd helyet.

 

Látványtervek: minap.hu


Miskolctapolca egyedülálló fürdővárossá növi ki magát

A komplexummal egy új fürdőváros születik Miskolctapolcán. A strand nem csak az országban, de a világon is egyedülálló, hiszen egymástól pár lépésnyi távolságra található majd meg egy természetes barlangfürdő, valamint egy európai mércével is kiemelkedő szolgáltatásokat kínáló élményfürdő és wellness-központ.

A beruházással Miskolctapolca egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak, és a város ma már a külföldi és a hazai turizmus egyik legkeresettebb turisztikai célpontja.

Az intézmény nyáron 5000, télen 1300 vendég fogadására lesz képes. A fejlesztés 70-100 új munkahelyet, és évi mintegy 280 ezer új látogatót jelent Miskolcnak.

 

Látványtervek: minap.hu

 

Galéria

Mi épül?MiskolctapolcafürdőfejlesztésMiskolcPEKA-BAU 2000 Kft.építőipari cégekstrand

Hírlevél

Hirdetés