2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Eddig hat bölcsőde újult meg Szegeden egy fejlesztési programban
illusztráció - gymsmo.hu

Eddig hat bölcsőde újult meg Szegeden egy fejlesztési programban

mti

2020.12.31. 07:04 - Hegedűs Gergely

Az uniós forrásokra támaszkodó fejlesztések a Vitéz utcai intézmény rekonstrukciójával és a Marostői városrészben új bölcsőde építésével folytatódnak.

Hirdetés

Hétfőn nyit Szegeden a Siha közi bölcsőde, amelynek épületét uniós támogatással, 363 millió forintból újították föl. A rekonstrukció kivitelezője a szegedi HPQ Plus Kft. volt. A városban 2017 óta hat ilyen intézmény rekonstrukciója valósult meg csaknem 1,4 milliárd forintból - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Az újrókusi lakótelepen működő, 96 személyes Siha közi bölcsőde az 1980-as években panelelemekből épült. Az intézmény korszerűsítésére 314 millió forint európai uniós támogatást és 49 millió forint saját forrást használt fel az önkormányzat.


Napelemeket is kapott az épület

Hőszigetelés és új vakolat került a külső falakra, korszerűre cserélték a régi ajtókat, ablakokat. A fűtésrendszer megújult, a lapos tető hő- és vízszigetelést kapott, valamint napelemeket helyeztek el rajta. Az akadálymentesített épületeken kívül és belül is korszerűsítették a víz- és elektromos hálózatot, valamint a világítótesteket, felújították a burkolatokat, a vizesblokkokat, bővítették a tornaszobát, áthelyezték a sószobát. Járdákat építettek és megújult az udvar is. Az épületek napfényes homlokzatára árnyékolókat szereltek.     

2017 óta hat szegedi bölcsőde újult meg uniós támogatással, összesen 1,38 milliárd forintból, a fejlesztési program a Vitéz utcai intézmény rekonstrukciójával és a Marostői városrészben új bölcsőde építésével folytatódik - írták a közleményben.

Mi épül?bölcsődeSzeged

Hírlevél

Hirdetés