2024.04.25, Csütörtök
Új irodaszárny építésével folytatódik a zalai tesztpálya projektje
Illusztrációs fotó: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Új irodaszárny építésével folytatódik a zalai tesztpálya projektje

magyarepitok.hu

2021.01.07. 10:51 - Kolinek Nóra

Az új épület a tesztpálya irányítását fogja szolgálni, megjelenésében és rendszereiben is egységes lesz a már meglévő épülettel.

Hirdetés

Az Autóipari Próbapálya Zala Kft. a TED-en kihirdette a zalai tesztpálya technikai épületének bővítésére kiírt közbeszerzést. A projektben a már meglévő technikai épület bővítéseként egy új, a létesítmény működését támogató irodaszárnyat hoznak létre.

A hirdetményből kiderül, hogy a létesítmény műszaki és üzleti irányítását szolgáló, acélszerkezetű épület összesen 644 négyzetméter nettó alapterületű lesz,

hőszigetelt szendvics falpanelekkel és teherhordó trapézlemez tetővel készül majd.

Az épületben többek közt az alábbi helyiségeket alakítják ki:

  • 1 pályairányító helyiség,
  • 1 szerverhelyiség,
  • 4 és 8 személyes irodák,
  • 2 tárgyaló,
  • előcsarnok és recepció.

A közbeszerzés előirányozza, hogy

a már meglévő és az új épület biztonságtechnikai rendszereinek integrált kialakítású hálózatot kell alkotniuk, és külső megjelenésükben is egységes arculatot kell mutatniuk.

A tesztpályáról legutóbb akkor számoltunk be, amikor 2020 decemberében a Duna Aszfalt Zrt. 11 milliárd forintos keretmegállapodást kötött - többek között -  autópálya-szakasz kiegészítő útszakaszainak kialakítására és az országúti szakasz további elemeinek kivitelezésére.

Az Európában egyedülálló, a hagyományos járművek mellett önvezető és elektromos autók tesztelésére is alkalmas tesztpálya építkezését 2017-ben kezdték el, az első ütem pedig tavalyelőtt májusban készült el. Az út-, közmű- és földmunkákat a Duna Aszfalt Zrt. és a Szabadics Zrt. végezték, a magasépítési feladatok a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében készültek el.

 

Mi épül?Duna Aszfalt Zrt.Szabadics Zrt.zalai tesztpálya

Hírlevél

Hirdetés