2024.05.20, Hétfő
Völgybe igazított wellness hotel épül Pécs közelében
Fotó: zsalyaliget.hu

Völgybe igazított wellness hotel épül Pécs közelében

magyarepitok.hu

2021.01.04. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A tervezett szálloda extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület lesz.

Hirdetés

A Pécshez közeli Pogány külterületén épül fel a 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel, melynek kivitelezőjét már keresik – derült ki az európai közbeszerzési adatokból. Az ajánlatok benyújtásának határideje február 1.

A fejlesztés helyszíne egy 22 hektáros terület, amelyen ma is működik a négycsillagos és nyolcszobás Zsályaliget Hotel. A tervezési területen a meglévő épületek közül a Zsályaliget Hotel, valamint egy régi lakóház és egy présház is megmarad.

 

Új utakat kell építeni a hotelhez

A természeti adottságokat is kihasználva egy völgybe igazított wellness hotel készül majd el, ahol minden vendégszoba a völgy felé tájolt. Az épület a völgy falára simuló ívként jelenik meg, melyhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok. A tervezett szálloda extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület lesz.

Mivel a tervezett szálloda a meglévő, kiépített úthálózattól távol, földutakkal határolt zöldterületen valósul meg, így mind a gépjármű, mind a gyalogos forgalom számára új útvonalakat és 100 férőhelyes parkolót is szükséges kiépíteni.

 

Minden szobához erkély jár

A hotel három, jól elválasztható épülterészből tevődik össze. A középső épületrész jellemzően a közösségi funkcióknak ad helyet. Itt található

  • a szálloda főbejárata,
  • a recepció,
  • a lobby bárral és vinotékával,
  • illetve a völgyre néző terasz is.

Ide került továbbá a családi wellness beltéri és kültéri medencéivel, élmény elemeivel, épületen belüli és szabadtéri pihenőivel. A wellness tér alatt húzódik az épület legnagyobb gépészeti tere.

A másik épületrész kizárólag a völgy felé forduló szállodai szobákat és közvetlen kiszolgáló tereit foglalja magában. Háromféle alapterületű vendégszoba kerül a tervezett szállodába.

A 46 darab csaknem 26 négyzetméteres kisszoba, a 38 darab 30 négyzetméteres közepes szoba, és a 8 darab csaknem 40 négyzetméteres, két légterű szoba mindegyikéhez erkély tartozik.

A szobák közül egyet - a főbejárathoz és a közösségi terekhez legközelebb esőt - akadálymentesen alakítják ki. A szobák - igény esetén - párosával összenyithatók.

 

Csendes és zajos zóna is várja a vendégeket

A harmadik épületrész vegyes funkciókat lát majd el. Az érkezési szinten rendezik be a konferenciatermet és az étterem lobbyval is összenyitható helyiségcsoportját. Az épületrész végén a főzőkonyha található, és ezen a szinten kap helyet a zajos bowling és billiárd tér, valamint a vetítőterem is. Mindezeket jól elkülönített módon alakítják ki.

Az érkezési szint alatti két szinten ugyancsak völgyre néző vendégszobák sora húzódik majd. Az érkezési szint fölött helyezik el az épület csendes zónáját, a felnőtt spa-t.

Az épület vendégforgalmát két darab, 13 személyes, két oldalra nyíló felvonó, illetve a mellette lévő háromkarú, túlnyomásos főlépcső biztosítja majd.

A főbejárattól szeparáltan nyílik az épület személyzeti és gazdasági bejárata, amelyhez egy, az összes szintet elérő lépcsőház és nyolcszemélyes felvonó és lépcsőház is tartozik. A szálloda környezetében és az épületen belül az összes szolgáltatás típus akadálymentesen elérhető, és egyúttal az akadálymentes menekítés is megoldott.

Mi épül?BaranyaPécsszállodaberuházásPogány

Hírlevél

Hirdetés