2024.04.19, Péntek
Több száz diák vehette birtokba a megújult kaposvári intézményt
Fotó: MTI/Varga György

Több száz diák vehette birtokba a megújult kaposvári intézményt

MTI

2021.02.15. 12:33 - Kalácska-Nagy Nóra

A beruházásnak köszönhetően 60 százalékkal csökkent a központ működési költsége.

Hirdetés

Megújult a sajátos nevelési igényű gyermekeknek fenntartott Bárczi Gusztáv Módszertani Központ Kaposváron. A mintegy 412 millió forintból korszerűsített épületet hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek.

A munkálatok részeként korszerűsítették a fűtési, az elektromos rendszert és a világítást, kicserélték a nyílászárókat és megvalósult a homlokzat hőszigetelése is.

Ezenkívül 500 kilowattos napelemrendszert telepítettek és akadálymentesítették az épületet. A központ felújításán helyi kivitelező és több száz szakember dolgozott.

A Kaposvár néhai polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett több mint 180 milliárd forintos helyi fejlesztési programból finanszírozott beruházásnak köszönhetően 60 százalékkal csökkent a központ működési költsége.

 

A projekt illeszkedik Kaposvár zöld város programjába

Szita Károly, a város polgármestere az eseményen azt mondta, az ingatlan korszerűtlen volt, az önkormányzat a fejlesztéssel régi adósságát törlesztette az iskola száz pedagógusának, háromszáz tanulójának és a gyermekek szüleinek. Jelezte, hogy 

a projekt illeszkedik Kaposvár zöld város programjába, értékét növeli, hogy megvalósítására a koronavírus-járványban elrendelt veszélyhelyzet idején került sor.

Benczéné Csorba Margit, a központ főigazgatója arról szólt, hogy az 1987-ben épült intézményben enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos, valamint súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek pedagógiai, gyógypedagógiai ellátása folyik az óvodától a szakképzésig.

Mi épül?Kaposváriskolafelújításenergetikai korszerűsítés

Hírlevél

Hirdetés