2024.03.19, Kedd
Már szerkezetkész a Corvin Sétány utolsó épülete
Fotók: Cordia

Már szerkezetkész a Corvin Sétány utolsó épülete

magyarepitok.hu

2021.06.24. 18:33 - Hegedűs Gergely

A változatos burkolatokkal kiépülő Grand Corvin több mint félezer lakással jön létre, a szerkezetépítést a CLC-Construct Kft. végzi.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a Corvin Sétány utolsó lakóháza – derült ki az ingatlanfejlesztő Cordia sajtóközleményéből. A Grand Corvin második ütemében létre jövő épületen (Corvin 122B) szerkezetépítőként a CLC-Construct Kft. dolgozik. A főváros legszélesebb sétánya egy összesen 558 lakásból álló épületegyüttessel nyeri el végső arculatát és válik teljessé.

A Grand Corvint a terveket jegyző LAB5 Architects építésziroda több, eltérő karakterre bontotta fel a burkolatok változatosságával. A különböző karakterek a környéken található épületeket idézik. A Corvin Sétányon most először alkalmazott téglaburkolatos homlokzatok a téglából épült házakra utalnak, a mészkő pedig negyed korábbi épületeire rímel.

Szintén újdonságot jelent a belső udvarok fényviszonyait javító speciális fémlemezborítás is, amelyet Magyarországon ilyen volumenű lakóépület-együttesnél még nem alkalmaztak korábban.


A Corvin Sétányhoz hasonló volumenű beruházás indul

A közlemény idézte Földi Tibort, a Cordia igazgatóságának elnökét, aki emlékeztetett, Corvin Sétány 2013 óta zajló beruházásában összesen 22 hektárnyi terület újult meg.

„Közel egymilliárd euró értékben 2700 új lakás, 100 000 négyzetméter irodaterület és 50 000 négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg.

Természetesen nem állunk meg: hamarosan egy a Corvin Sétányhoz hasonló volumenű, szintén budapesti városrészfejlesztési projekt elindításáról fogunk beszámolni” – árulta el Földi Tibor.

A közleményből az is kiderül, a Cordia a hazai piacon az idén hét új lakóingatlan-fejlesztés elindítását, illetve rekordszámú, több mint 1800 lakás átadását tervezi. Mindemellett 860 lakás értékesítésével számolnak, ami több mint a duplája a tavalyinak. „Jelenleg több mint 600 budapesti új otthon érhető el a potenciális vásárlók számára a Cordia kínálatában, és mintegy 2100 lakás építésén dolgozunk” – mutatott rá Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

Mi épül?lakásépítésCLC-Construct Kft.Cordia

Hírlevél

Hirdetés