2024.04.16, Kedd
Ökoturisztikai központot és turistaházat adtak át az ország egyik legcsendesebb helyén
Fotók: Vasvári Tamás / MTI

Ökoturisztikai központot és turistaházat adtak át az ország egyik legcsendesebb helyén

magyarepitok.hu, MTI

2021.07.16. 10:05 - Kolinek Nóra

Az utóbbi tíz év legnagyobb léptékű fejlesztése valósult meg a Vérteserdő Zrt. területén.

Hirdetés

Átadták szerdán Gánt-Kőhányáspusztán a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaházat, amelyet komplex fejlesztésként tanösvények, vizes élőhely bemutató, vadmegfigyelő állomás egészít ki, 800 millió forintot meghaladó beruházással – olvasható az MTI közleményében.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjében úgy fogalmazott:

Kőhányás az ország egyik legcsendesebb helye a Vértes belsejében, ahol a látogatók megtalálhatják a természetbe visszatérés felszabadító élményét.

A Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ méltó a névadó örökségéhez, aki az országban elsőként nyitotta meg erdőbirtokait a turisták előtt, és a környezetbe illően mutatja be a térség kulturális, erdészeti és gasztronómiai hagyományait – emelte ki a miniszterelnök-helyettes.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke elmondta, a komplex fejlesztés értéke meghaladta a 800 millió forintot.

A Vérteserdő Zrt. a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében kapott 420 millió forintból alakított ki a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ tetőterében egy 52 férőhelyes turistaszállást.

Az Erdészek a Vértes Értékeiért Egyesület és a GÁNT-ÉRT Nonprofit Kft. konzorciuma pedig területfejlesztési pályázaton nyert 381 millió forintot további fejlesztésekre.

 

A sváb gasztronómiát is kipróbálhatják ez érdeklődők

Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója tájékoztatása szerint a két pályázat által megvalósított beruházás

az utóbbi tíz év legnagyobb léptékű fejlesztése a Vérteserdő Zrt. területén.

Az erdőgazdaság által kiadott sajtóközlemény ismerteti: a turistaszállás földszinti része előadótermet, kiállítótermet, Zöld boltot és sváb gasztronómiát is prezentáló éttermet foglal magába.

A Kőhányási tó helyreállításával vizes élőhelyeket alakítottak ki, valamint létrehoztak egy tansövényt a térség jellemző fafajtáinak bemutatására, illetve a szeptemberben népszerű szarvasbőgés túrák számára vadmegfigyelő állást építenek.

 

Galéria

Mi épül?turizmusökoturizmusVértesGánt

Hírlevél

Hirdetés