2024.04.20, Szombat
Ez a Vas megyei község kapott új tornatermet
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ez a Vas megyei község kapott új tornatermet

magyarepitok.hu

2021.08.05. 13:15 - Kalácska-Nagy Nóra

Átadták Csákánydoroszló új tornatermét, amely a Szabadics Zrt. munkájával készült el.

Hirdetés

Tavaly novemberben adtunk hírt arról, hogy szerkezetkész lett a Vas megyei Csákánydoroszlón épülő tornacsarnok, amely a Szabadics Zrt. kivitelezésében készül. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében és a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. beruházásában megvalósuló csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskolához tartozó „A” típusú tornaterem átadó ünnepségére csütörtök délelőtt került sor.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az új épület az általános iskola szomszédságában létesült, a beépített bruttó alapterülete 860 négyzetméter. Az átadó ünnepségen beszédet tartott

  • Horváth István Mihály polgármester,
  • V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő,
  • valamint Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A Szabadics Zrt. részéről a projektet Rajkai Géza irányította projektvezetőként, építésvezetőként pedig Szabadics Roland vállalt benne szerepet.

Csaknem 800 négyzetméteres épület készült el

A kivitelező cég munkájával egy 7,1 méter szabad belmagasságú küzdőtérből és hozzá tartozó földszintes kiszolgáló helyiségekből álló tornaterem készült el, melynek nettó hasznos alapterülete 764,08 négyzetméter.

Rajkai Géza elmondta, az épületek alapozása sáv és pontalapokkal történt. A küzdőtér vasbeton pillérekből és koszorúgerendákból álló vázszerkezet, kerámia kitöltő falazattal. A homlokzat kialakításánál falazott, kézi vetésű téglaburkolat is alkalmazásra került.

A tornacsarnok tetőszerkezetét a vasbeton pillérekhez kapcsolódó acél tartókhoz rögzített, íves ragasztott fa főtartók tartják. A főtartókra hosszirányú szelemenek, majd szaruzat került. A 30 x 18,2 méter méretű küzdőtér burkolata Graboplast rugalmas sportpadló.

Az épület akadálymentesen megközelíthető, és a belső térben az akadálymentes közlekedés szintén biztosított. Az épület főbejárat felőli, nyugati oldalán kilenc normál és egy mozgáskorlátozott parkolót alakítottak ki. A projekt keretében a vállalkozó feladata volt a szennyvíz és csapadékvíz elvezetése, a telken belüli út, parkolók, valamint az automata tűzjelző berendezés megtervezése is.

Különleges, kézi vetésű homlokzati téglaburkolat került az épületre

Rajkai Géza kifejtette, a projekt legemlékezetesebb része a küzdőtéri tető ragasztott fa tartószerkezetének beemelése és elhelyezése volt, itt derült ki ugyanis, hogy sikerült-e a vasbeton tartószerkezetet és az ehhez kapcsolódó acél csomóponti kapcsoló elemeket megfelelő pontossággal kivitelezni.

„Az épület további különlegessége a kézi vetésű homlokzati téglaburkolat, amely igényes homlokzati megjelenést kölcsönöz az épületnek. Az épület szellőzésének biztosítására pedig külön gépházban teljesen automatikusan üzemelő szellőző gépeket építettünk be”

– tette hozzá a projektvezető.

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.CsákánydoroszlótornateremBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)

Hírlevél

Hirdetés