2024.03.29, Péntek
Modern környezetben várja a vásárlókat a Budapest XV. kerületi megújult termelői piac
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Modern környezetben várja a vásárlókat a Budapest XV. kerületi megújult termelői piac

magyarepitok.hu

2021.10.29. 14:30 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében jött létre.

Hirdetés

TÉR_KÖZ pályázat keretében a Budapest XV. kerület Önkormányzata megbízásából a XV. kerület Rákos út-Wesselényi út – Dessewffy utca csomópontja és a Wesselényi utcai termelői piac környezete újult meg a Penta Kft. munkájával – informálta lapunkat Végh Viktória a projekt vezetője.

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A beruházás keretében elkészült:

  • a Wesselényi utcai Vásárcsarnok előtti tér és a Rákos út közötti járda térkővel burkolt új, szélesebb, parkosított felülete,
  • valamint a régi útpálya felületét lecsökkentve, szintén térkőburkolatból épültek gépkocsiparkolók.

Továbbá a Rákos út - Wesselényi út - Dessewffy utca csomópontban található tér is megújult teljes burkolatcserével, zöldkazetták kialakításával parkosítva, ahol helyet kapott egy új árusító pavilon is.

 

Kényelmesebb környezet várja az őstermelőket és a vásárlókat

A projekt célja a rendezett, szép utcakép mellett a terület „zöldítése” is, így a XV. kerületi Önkormányzattal közösen 26 db fát és közel 1000 db cserjét telepítettek a területen.

A projektnek hála a termelői piac ezentúl kényelmesebb és modernebb árusító asztalokkal, valamint elektromosan kinyitható napernyővel várja az őstermelőket és a vásárlókat a felújított környezetben.

A fárasztó vásárlást padokon és ülőkockákon tudják kipihenni az odalátogatók, továbbá új modern hulladékgyűjtőket is kihelyeztek, ezzel támogatva a közterület tisztán tarthatóságát.

 

Galéria

Mi épül?Penta Általános Építőipari Kft.BudapestXV. kerületpiacok

Hírlevél

Hirdetés