2024.04.20, Szombat
Elstartolt a vecsési Kézilabda Munkacsarnok építése – letették az alapkövét
fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Elstartolt a vecsési Kézilabda Munkacsarnok építése – letették az alapkövét

magyarepitok.hu, vecses.hu

2021.11.10. 11:07 - Bíró Beáta

A létesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg, a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. beruházásában.

Hirdetés

Letették a vecsési Kézilabda Munkacsarnok alapkövét, ezzel hivatalosan is elkezdődött az építkezés a PESZTER Ingatlanforgalmazási, Építőipari és Kereskedelmi Kft. kivitelezésében.

A sportlétesítmény állami finanszírozású, a Kézilabda Munkacsarnok-fejlesztési Program keretében valósul meg, a beruházó pedig a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. Az ünnepségen jelen volt Szlahó Csaba polgármester és Szűcs Lajos országgyűlési képviselő.

A kézilabda munkacsarnok a Halmi Telepi Általános Iskola udvarán, egy korábbi, elhasználódott műfüves pálya helyén épül - olvasható a vecses.hu egy korábbi cikkében.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu
A képre kattintva galéria nyílik

 

A vecsési sportélet kiemelkedő helyszíne lesz az új csarnok

A 150 néző befogadására alkalmas, 1761 négyzetméteres létesítmény a legjobb edzés- és mérkőzéslehetőséget biztosítja majd a város fiatal sportolói számára. De amellett, hogy a kézilabdacsapatok igényeit kiszolgálja az épület, a Halmi iskola diákjainak is ebben a kor elvárásainak megfelelő színvonalú csarnokban tartják majd a tornaórákat. Emellett utánpótlás-nevelés céljára és tömegsport-rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz az épület.

 

A vecsési Kézilabda Munkacsarnok látványterve 
Forrás: Beruházási Ügynökség BMSK


A kézilabdacsapatok igényei mellett az iskolai testneveléshez is hozzájárul

Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere örömmel számolt be nyitóbeszédében arról, hogy az elmúlt hetekben már a második sportfejlesztés ünnepségére kerül sor, hiszen egy hete a Halmi tanuszoda alapkövét is letették. Majd visszatekintett az immáron 90 éves Halmi-telep megalakulására, amelyet 1931-ben parcellázott a földbirtokos Deutsch család tagja, Halmy József. A birtokos jelentős mértékben járult hozzá a mai Halmi-telep városrészének szerkezeti kialakulásához. Példaképpen említette, hogy a számos telken kívül, 1932-ben egy sporttelepet is ajándékozott a városnak.

„Azt gondolom, hogy ezt a szellemiséget kötelességünk tovább vinni: ezt örököltük elődeinktől, és ezt kell nekünk is fejlesztenünk és egyre inkább magasabb szintre emelnünk”

- fejtette ki a polgármester.

Hozzátette: a vecsési Halmi tér ma a legdinamikusabban fejlődő városrész, ahol nagy szükség van a folyamatos fejlesztésekre, ennek érdekében az elmúlt évtizedekben több intézményt és közparkot is létesítettek. „Igyekeztünk hívek maradni ahhoz a jelmondatunkhoz, hogy sportos és egészséges város lehessünk” – emelte ki a polgármester. Beszédében továbbá kitért arra is, az oktatás kezdetétől fogva rendszeres fejlesztésen esett keresztül az iskola, ezúttal pedig most ezt az 1990-ben épült tornatermet szeretnék egy nagyobbra felváltani.

„Egy olyan kézilabda csarnokot szerettünk volna megvalósítani, amely egyaránt jó célját szolgálja majd a kézilabda egyesületnek és az utánpótlás nevelésnek is. Így nem kell idegenben bérelnünk vagy mennünk, ha edzéseket szeretnénk tartani vagy mérkőzéseket szervezni”

- mondta Szlahó Csaba a projekt jelentőségét hangsúlyozva.
 

 

A sportlétesítmény megfelel a mai kor elvárásainak

Az épület előtt fedett-nyitott várakozó tér lesz, az intézmény előterében pedig vizes blokkot, akadálymentes mosdót alakítanak ki - derül ki a Közbeszerzési értesítőből. Az előcsarnokból közvetlenül nyílik majd

az 1012 négyezetméteres küzdőtér, a központi közlekedő, illetve az elsősegélynyújtó helyiség, ami egyben irodai funkciót is ellát. Az öltözők, amelyekben természetesen mosdók, zuhanyzók is tartoznak, egyenként 20 fő egyidejű öltözését biztosítják. A létesítményben továbbá helyet kap a bemelegítésre is szolgáló konditerem és egy takarítószer tároló helyiség.

A küzdőtérből érhető el a szertár, valamint az épület gépészeti berendezéseinek elhelyezésére szolgáló, kívülről is elérhető gépészeti helyiség.

 

Régről ered Vecsésen a kézilabda szeretete

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő beszédében elmondta, már diák korában is
nagy kézilabda csaták helyszínéül szolgált a Halmi tér. Akkoriban még nem is gondoltak arra, hogy a kézilabda szeretetéhez egy ilyen körülményt tudnak majd kialakítani. Hozzátette, örömmel szolgál számára, hogy a vecsési kézilabda csapat az NB1-ben is részt vehetett. Végezetül sok sikert és jó munkát kívánt az építkezés minden résztvevőjének, majd kiemelte:

„nincs más hátra, mint hogy a jövő év végéig elkészüljön ez a beruházás, amely bízunk benne, hogy támogatni fogja az általános iskolai mindennapos testnevelést és sportot.”

A felszólalók között megosztotta gondolatait Sárfalvi Péter, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is, és elmondta:

„A legfontosabb törekvésünk valósul meg ezzel a fejlesztéssel, mégpedig az, hogy minél több sportlétesítmény épüljön meg és újuljon meg Magyarországon. Célunk az, hogy minél modernebb, és minél jobb körülmények között sportolhassanak a fiatalok és a sportolni vágyók, továbbá, hogy segítsük a mindennapos testmozgást.”

Ezt követően sor került az időkapszula elhelyezésére és az ünnepélyes alapkőletételre.

Galéria

Mi épül?Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Vecséssportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés