2024.04.12, Péntek
Kilátókat újítanak fel, és élményközpontokat alakítanak ki a Balatonnál
Balatoni táj Balatonakarattya térségében Illusztrációs fotók: magyarepitok.hu

Kilátókat újítanak fel, és élményközpontokat alakítanak ki a Balatonnál

magyarepitok.hu, MTI

2021.11.03. 07:30 - Kolinek Nóra

A várhatóan 2022. május 31-ig tartó fejlesztés célja, hogy segítsék a meglévő szálláshelyek főszezonon kívüli jobb kihasználását.

Hirdetés

Kilátók, kilátópontok összekapcsolását célzó csaknem 600 millió forintos fejlesztés valósul meg a balatoni turisztikai térségben − közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A közlemény szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumvezetésével megvalósuló 589 millió forintos projekt 2018. december elsején kezdődött.

Azóta már elkészült a Kis-hegy erdei élményközpont a Sefag Zrt. közreműködésében Balatonlellén, illetve a szántódi erdei "Molyhos-tölgy" pihenőterasz.

 

Továbbá a Bakonyerdő Zrt. fejlesztésének eredményeként felújították és gyermekbarát elemekkel bővítették a szigligeti Óvár-kilátót, Balatongyörökön, a Keszthelyi-hegységben, a Batsányi kilátó körül és a Szerelemdombon pedig interaktív játékelemekkel mesetanösvényt is kialakítottak.

Ezen felül 4 látogatószámlálót helyeztek ki a Festetics-, a Batsányi-, a szigligeti Óvár- és a tihanyi Őrtorony-kilátókba.

Év végéig statikailag megerősítik a gyenesdiási Festetics-kilátót, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány pedig "szemléletformáló és marketing tevékenységgel segíti a projekt sikerességét" − tették hozzá.

 

Átfogó felújítást kap a fonyódi Szaplonczay sétány

Az MTÜ azt írta: a fejlesztések jövőre is folytatódnak. 2022 első negyedévében a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft. a kilátó környezetének megújításával a Hajózástörténeti Látogatóközpont szolgáltatásait fejleszti és bővíti Balatonföldváron.

Fonyód önkormányzata pedig a Szaplonczay sétány átfogó felújítását valósítja meg, továbbá kiszolgálóépület létesítését, illetve a Sipos-hegyi és a Várhegy-kilátó fejlesztését tervezi.

A várhatóan 2022. május 31-ig tartó fejlesztés célja, hogy segítsék a meglévő szálláshelyek főszezonon kívüli jobb kihasználását, az átlagos tartózkodási idő meghosszabbítását − közölték.

A Széchenyi 2020 programban megvalósuló beruházásban a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványon kívül részt vesz Fonyód önkormányzata, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft., illetve a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. − olvasható az MTÜ közleményében.

Mi épül?BalatonturizmusMagyar Turisztikai ÜgynökségFonyódBalatonlelleBalatongyörökBalatonföldvár

Hírlevél

Hirdetés