2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Felépült az új parkolóház, következik a vásártér kialakítása Békéscsabán
Fotók: Szarvas Péter polgármester/Facebook

Felépült az új parkolóház, következik a vásártér kialakítása Békéscsabán

magyarepitok.hu, MTI

2022.01.06. 15:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A SWIETELSKY Magyarország Kft. 2023 nyaráig vállalta a parkolóház és az új vásárcsarnok megépítését.

Hirdetés

Tavaly november végén már közel járt a békéscsabai parkolóház befejezéséhez a kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. Mára megépült az új, háromszintes, 292 férőhelyes parkolóház a békéscsabai piac mellett - közölte közösségi oldalán Szarvas Péter polgármester. A vásárteret a Modern városok program részeként 8,2 milliárd forintból korszerűsítik és alakítják át.

A teljes projekt tehát két ütemben valósul meg. Elsőként a parkolóház készült el, miután a parkolóház használatbavételi engedélyt kap és megtörténik az árusok ideiglenes átköltözése, utána veszik át a kivitelezők munkaterületként a pavilonsort és a piac területét, hogy ott is elkezdhessék a munkát.

Fotók: Szarvas Péter polgármester/Facebook

Egyedülálló zsaluzási technológiával dolgoztak

Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, a SWIETELSKY Magyarország Kft. 2023 nyaráig vállalta a parkolóház és az új, hatezer négyzetméteres, részben fedett, részben nyitott vásárcsarnok megépítését nettó 7,7 milliárd forintért.  Hozzátette, az elkészült parkoló a beruházás végéig, az új vásárcsarnok elkészültéig - a piaci árusítók ideiglenes eladóhelyeként működik majd.

A parkolóház esetében a látszóbeton felületek kivitelezése rendkívül nagy technológiai fegyelmet és kiemelkedő minőségű anyaghasználatot követelt meg – mondta el lapunknak korábban Előhegyi Tamás területi igazgató.

A parkolóház - ahol hat elektromos autótöltőt is elhelyeztek - építéséhez új technikát is használt az alvállalkozó Meva Zsalurendszerek Zrt. Mint Botta-Dukát Mihály ügyvezető igazgató kiemelte, olyan zsaluzási technológiával dolgoztak, amelynek "Európában és a világon is itt volt a premierje".

A felületképző anyag nem fa, hanem műanyag, így "ökológiai lábnyoma" is jóval kisebb és a függőleges falak építésénél, zsaluzásánál nincs szükség fa kivágására

- fejtette ki.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közösségi oldalán közölte, hogy februárban elindulnak a csarnok bontási munkálatai.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.MEVA Zsalurendszerek Zrt.Békéscsabaparkolóházvásárcsarnok

Hírlevél

Hirdetés