2024.07.15, Hétfő
Egy csendesebb és egy sportosabb rész lesz a Városmajorban: íme a látványtervek
Látványtervek: Fürjes Balázs Facebook-oldala

Egy csendesebb és egy sportosabb rész lesz a Városmajorban: íme a látványtervek

mti

2022.03.29. 13:23 - Hegedűs Gergely

A cél az volt, hogy nőjön a park területe, legyen 15 ezer négyzetméterrel nagyobb a zöldfelület, legyen több sportpálya, és jelenjen meg a víz.

Hirdetés

Az OpenSpace Kft. és a Deicler Jakab Építész Stúdió Kft. közös pályamunkája nyerte a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ (BFK) által meghirdetett, a városmajori közpark átfogó fejlesztését célzó, nyílt tájépítészeti tervpályázatot - jelentették be kedden Budapesten. 

Látványtervek: Fürjes Balázs Facebook-oldala

A kormány a fővárosi zöldterületek megújításához és a városmajori közparkfejlesztés megvalósításához szükséges határozatában döntött a városmajori közpark átfogó fejlesztéséről, ennek nyomán írt ki a BFK tájépítészeti tervpályázatot, amelyre 14 tervezőcsapat jelentkezett.

"Az volt a célunk, hogy nőjön a park területe, legyen 15 ezer négyzetméterrel nagyobb a zöldfelület, legyen több, megújult közösségi sportpálya, valamint hogy jelenjen meg a víz: egy kis ér az Ördögárok egykori vonalán és egy tó a Városmajori templom mellett" - mondta el az MTI-nek az eredményhirdetés után Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, a bíráló bizottság elnöke.   

Hozzátette, a győztes terv egyszerre tartja tiszteletben a park történeti örökségét és valósít meg új gondolatokat, kortárs tájépítészeti megközelítést. "Nagyon jól tagolja a Városmajort egy csendesebb, a nyugodt pihenést szolgáló területre, illetve egy aktívabb időtöltést, sportolást lehetővé tevő részre" - emelte ki Fürjes Balázs.

Galéria

Mi épül?VárosmajorBudapest Fejlesztési Központ (BFK)tervezésOpenSpace Kft.Deicler Jakab Építész Stúdió Kft.

Hírlevél

Hirdetés