2024.04.19, Péntek
Mérföldkőhöz érkezett a Continental sátoraljaújhelyi dohánygyárának fejlesztése
Főkép: Continental Dohányipari Zrt.

Mérföldkőhöz érkezett a Continental sátoraljaújhelyi dohánygyárának fejlesztése

mti, magyarepitok.hu

2022.08.22. 18:30 - Szabó Ákos

Megkezdődött a dohányfeldolgozás a Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi dohánygyárának új előkészítési üzemcsarnokában, melynek kivitelezését a Weinberg’93 Építő Kft. 2021 első negyedévében kezdte el.

Hirdetés

Csaknem 10 milliárd forint értékű beruházást hajtanak végre Sátoraljaújhelyen, a fejlesztés a befejező szakaszába lépett . A Continental Dohányipari Zrt. megbízásából a cég gyára

  • három szintes,
  • szintenként 1800, összesen mintegy 5400 négyzetméter alapterületű,
  • modern gépparkkal felszerelt üzemcsarnokkal bővül.

A kivitelező a sárospataki központú Weinberg’93 Építő Kft., mint ahogy arról 2021 augusztusában részletesen is beszámoltunk.

Mint akkor megírtuk, az új üzemrészt monolit vasbeton szerkezetként tervezték meg, amely egy háromszintes épület esetén komoly ütemezést és pontos összehangolást tett szükségessé a betonozási ütemek és a technológiai szünetek tekintetében.

Augusztus 22-én a Continental sajtóközleményt adott ki, miszerint elrajtolt a dohányfeldolgozás az új épületben.

 

Ipari robot az előkészítő soron (Continental Dohányipari Zrt.)

Így a projekt utolsó fázisaként a társaság szeptember elején leállítja a még üzemben lévő hagyományos dohányvágat-előállítást is végző eddigi dohány-előkészítési gyártósort, és megkezdi a megmaradó elemek teljes korszerűsítését.

Az új üzemet a tervek szerint 2022 decemberében adják át. 

 

Egynegyedével bővül a gyár kapacitása

A Continental kiemelte, a teljes átadást követően a gyár dohányvágat-előállítási kapacitása mintegy 25 százalékkal bővül, a betelepített gépek pedig a korábbiaknál jelentősen korszerűbb dohány-előkészítést tesznek lehetővé, ami tovább növeli a cég versenyképességét. A fejlesztés egyúttal azt is elősegíti, hogy további munkahelyeket teremtsen a társaság a régióban.

A Continental Dohányipari Csoport egy független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, amely több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít, jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat.A cégcsoport termékei a magyar piacon országszerte ismertek, az exporttevékenység eredményeként pedig már több mint 30 országban elérhetőek. A cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohány termeltetése mellett a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. Ezen felül a cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.Sátoraljaújhelyüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés