2024.03.19, Kedd
Újabb parkolóházat kap Székesfehérvár belvárosa
Illusztráció - Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Újabb parkolóházat kap Székesfehérvár belvárosa

magyarepitok.hu

2022.08.13. 08:30 - Hegedűs Gergely

A négyszintes építmény több mint 300 jármű befogadására lesz alkalmas az Alba Pláza közelében.

Hirdetés

A belváros területére épülő parkolóház kivitelezésére írt ki közbeszerzést a székesfehárvári önkormányzat. A korábbi közbeszerzési adatok alapján az építmény az Alba Pláza közelében, a Palota út 11.-13. szám beépítetlen területén jön létre, ahol jelenleg felszíni parkoló működik.

A város első parkolóházát 2020 júniusában szintén a belvárosban vehették használatba az autósok a szekesfehervar.hu korábbi cikke szerint. A Távirda út 1.-3. szám alatt egy négyszintes épületet alakítottak ki, összesen 4500 négyzetméteren, 134 autó és 11 motorkerékpár tárolását lehetővé téve.

A most közzétett ajánlati felhívásból az derül ki, hogy az újabb parkolóház szintén négyszintes lesz, és összesen 318 parkolóhelyet kínál majd. A további adatok szerint az épület beépítettsége 2483 négyzetmétert tesz ki, a létrehozásához a talajvízszint süllyesztésére és négy vákuumkút telepítésére is szükség lesz.

A ház működését többek közt két lift, 148 darab napelem, 650 négyzetméternyi zöld felület, továbbá ParkSol parkolási rendszer segíti majd.

Mi épül?Székesfehérvárparkolóházparkolók

Hírlevél

Hirdetés