2024.05.30, Csütörtök
A KM Építő új központi telephelyének homlokzatáról már távolról látszanak a cég színei

A KM Építő új központi telephelyének homlokzatáról már távolról látszanak a cég színei

magyarepitok.hu

2022.09.05. 16:36 - Szabó Ákos

Októberben már várhatóan be is költözik új telephelyére az út- és hídépítésben is fontos projekteket kivitelező cég.

Hirdetés

Jelentős fejlesztéssel lép előre a KM Építő Kft. – a korábban szigetszentmiklósi bérelt telephelyéről működő vállalat szintén Szigetszentmiklóson saját üzemi- és irodaépület kialakításával bővíti kapacitásait, ahova át is helyezi majd működésének központját.

A mély- és műtárgyépítéssel foglalkozó cég az elmúlt évek alatt még a pandémiás időszakban is dinamikus fejlődést könyvelhetett el, így döntöttek a fejlesztés mellett. A KM Építő más a most zajló beruházás finanszírozásához és további projektekhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretein belül 164,45 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

 

A képre kattintva galéria nyílik

Miután a munkálatok már jelentősen előre haladtak, szeptember 5-én délelőtt sajtóbejáráson mutatták be

az emeletes, mintegy 820 négyzetméteres épületet, ahol már csak a külső burkolatok egy része és a fitout feladatok várnak még befejezésre.

 

Száz százalékban magyar cég, több mint félszáz munkatárssal

A bejárás elején Csonka Tamás ügyvezető szólalt fel, aki elmondta: a 2016-ban megalakult, 100 százalékban magyar tulajdonú cég folyamatosan növekedik, jelenleg 55 állandó munkatársat foglalkoztatnak. Szavaiból kiderült: ez a szám a következő időszakban várhatóan növekedni fog, amihez a telephely fejlesztése és a kapcsolódó beruházások is hozzájárulnak.

 

Csonka Tamás

Csonka Tamás bemutatta a KM Építő fő tevékenységeit is. „Elsősorban infrastruktúrafejlesztéssel foglalkozunk, azon belül is a közutak fejlesztésén és kialakításán, illetve a kapcsolódó hidak és más műtárgyak építkezésein dolgozunk. Emellett vannak kapacitásaink specializált feladatokra is: többek között cölöpalapozásokra, mélyalapozásokra, valamint talajstabilizálásra, illetve szalagkorlát-építésre.

Tudatosan úgy alakítottuk ki a cég profilját, hogy az infrastruktúra különböző szakaszaiban is tudjunk dolgozni a külön szakmai felkészültséget és gépállományt igénylő feladatokon.”

Miközben Csonka Tamás körbevezette a sajtót a telephelyen, elmondta: „a tervezésnél a funkcionalitás volt a meghatározó számunkra: így például a 620 négyzetméteres földszinti szerelőteret több oldalról is könnyen meg lehet közelíteni több különböző típusú gépünkkel is.”

 

 

Így működik majd a KM Építő új központja

A földszint nagy részét elfoglaló szerelőtér mellett kialakítanak még a fizikai dolgozók részére egy étkezőt, illetve egy fürdési lehetőséggel felszerelt vizesblokkot is. A földszinten helyezkedik el egy recepció, illetve a gazdasági részleg, valamint az előkészítő mérnök részleg irodáit is itt alakítják ki. Az emeleten a vezetőségi irodák, a projektvezetők irodái, valamint egy 12 fős tárgyalóterem kap helyet, és szintén itt építik ki a gépházat és az irattárat is.

 

 

A projekt hamarosan véget ér: októberben át is költözünk, és reményeink szerint november 22-én az egész projektet sikeresen le fogjuk tudni zárni” – mondta el Csonka Tamás. Az ügyvezető lapunk kérdésére kifejtette még azt is, hogy jelentős előrelépés a cég életében a bérelt helyett a saját tulajdonú központ használata: „így máshogy kezeli a piac a KM Építőt, ez egy pozitív jelzés a partnereink felé”.

Rámutatott még arra is, hogy míg az épületet nem a magasépítéssel nem foglalkozó KM Építő kivitelezte, de az ipari parkot, melyben található, és a környező infrastruktúrát már a cég alakította és alakítja ki. A helyszín közel van az M0-shoz, ami mind az elérhetőség, mind pedig a logisztika szempontból előnyös.

Végül az ügyvezető még elmondta:

már a tervezésnél törekedtek arra, hogy az épület színvilága tükrözze a KM Építő arculatát, így a telephelyet megközelítő látogatók és munkatársak már távolról is felismerhetik a jellegzetes sárga-fekete-fehér arculatot.

 

 

Nemcsak telephelyépítéssel fejlődik a KM Építő

A beszámolóban mindemellett még szó esett arról is, hogy a GINOP-támogatás az építkezés mellett további három elemre is vonatkozik még:

  • egyrészt három gép beszerzését is lefedi (egy kotrógéppel, egy univerzális géppel, illetve egy rakodógéppel is nő a KM Építő eszközparkja),
  • illetve a kollégák soft skill képzése
  • és a cég stratégiai átalakulási folyamatát támogató tanácsadói szolgáltatások is a támogatott elemek közé tartoznak.

Galéria

Mi épül?KM Építő Kft.útépítéshídépítésszékházipari park

Hírlevél

Hirdetés