2024.03.19, Kedd
Közel negyedezer új lakás készült el a Váci úti irodafolyosó közelében
Fotók: WING

Közel negyedezer új lakás készült el a Váci úti irodafolyosó közelében

magyarepitok.hu

2022.09.23. 10:39 - Szabó Ákos

Újabb mérföldkőhöz érkezett a WING beruházásában épülő Kassák Projekt. Második üteme, a Kassák Passage megkapta használatbavételi engedélyét, ezzel megtörtént a 263 lakásos projekt átadása, melynek szerkezetépítési munkáit az Épszerk-Pannónia Invest végezte el, a munkálatok során pedig a MEVA zsalurendszerei is fontos szerepet kaptak.

Hirdetés

A WING lakóingatlan-beruházásokat kezelő márkája, a LIVING fejlesztésében épülő Kassák Projekt második üteme, a Kassák Passage megkapta használatbavételi engedélyét, így a lakók elkezdhetik birtokba venni a fejlesztésben található 263 darab energiahatékony otthont. A Váci úti irodafolyosótól nem messze, de csendes környezetben elhelyezkedő Kassák Passage parkszerű kialakítással készült el, több épületben – írja sajtóközleményében a beruházó.

Az építkezésről lapunk több alkalommal is beszámolt, legutóbb 2022 májusában, illetve A lakópark szerkezetépítéséről korábbi cikkünkben is olvashatnak, amelyet az Épszerk-Pannónia Invest Kft. végzett és a fejlesztéshez a MEVA Zsalurendszerek Kft. eszközeit is igénybe vették.

 

 

Az energiahatékony megoldások kiemelten fontosak a Kassák Passage-ban

A Klapka utca és Apály utca között található fejlesztés AA energetikai besorolással és környezettudatos megoldásokkal készült el. A WING közleményében leírja: a szerkezeti kialakítások a lakók számára költséghatékony megoldásokat is kínálnak, így a korszerű kondenzációs kazán biztosította fűtésnek, a kiemelkedően vastag, 15 centiméteres hőszigetelésnek és az épületek adottságainak köszönhetően az év minden szakaszában megfelelő hőmérséklet adott a lakók számára, alacsony fűtési költségek mellett.

A szigetelésen túl a homlokzati nyílászárók és az erkélyek vasbeton lemezeihez készült hőhídmegszakító elemek is hozzájárulnak a megfelelő hőmérséklet fenntartásához, a növényzettel telepített előkertek és az első emeleti udvar pedig javítják a házak közötti mikroklímát.

A Kassák Passage mélygarázsában továbbá 64 db elektromos töltőberendezést telepítettek az elektromos járművel közlekedő lakók számára, úgynevezett dinamikus energiamenedzsment rendszerben, ahol az egymással összekapcsolt töltők folyamatosan jelzik, milyen teljesítményt tudnak felvenni az autók.

 

 

Tovább folytatódik a Kassák Projekt

„A LIVING elkötelezett a fenntartható jövő építése mellett, ezért alapítása óta lakóépületeit környezettudatos megoldásokkal építi. Így ezek az épületek energia- és költséghatékonyak is egyben” – nyilatkozta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

A Kassák Projekt, harmadik ütemének, a Kassák Terrace-nak 2025-ös átadásával zárul majd le. A Kassák Terrace, hasonlóan az első két ütemhez, környezettudatos és energiahatékony megoldásokkal és a korábbiakhoz képest még magasabb, AA+ energetikai besorolással várja majd lakóit.

 

Mi épül?Épszerk-Pannónia Invest Kft.MEVA Zsalurendszerek Zrt.XIII. kerületBudapestlakásépítésúj építésű lakásokWing Zrt.

Hírlevél

Hirdetés