2024.05.22, Szerda
Dél-amerikai hangulatot idéző hotel nyílt a Tokaji-hegységben
Látványtervek: Accor

Dél-amerikai hangulatot idéző hotel nyílt a Tokaji-hegységben

magyarepitok.hu, Accor

2022.11.15. 15:32 - Kolinek Nóra

Az Eldorádót idéző szálloda kivitelezésén a Grabarics és a CLC-Construct is dolgozott.

Hirdetés

Az Accor vezető luxusmárkája, az MGallery Hotel Collection hivatalosan is megnyitotta új magyarországi szállodáját, a MINARO HOTEL TOKAJ – MGALLERY-t – olvasható az Accor 2022. november 15-i közleményében.

A beruházás a Grabarics Építőipari Kft. és az Aktuál Bau Építőipari Kft. kivitelezésében valósult meg, a projekten a CLC-Construct Kft. is dolgozott szerkezetépítőként.

Az ötcsillagos szálloda, 4 emeleten 100 kortárs stílusú szobával, 9 junior lakosztállyal, továbbá 3 olyan deluxe szobával rendelkezik, amelyek privát szaunáival egyedülálló élményt nyújtanak. Dizájnját a területen található egykori andezitkő bánya és a környező természet ihlette, a Minaro név pedig Tokaj folyékony aranya – oro – és a szálloda lokációja – mine –kombinációjából ered.

Tavalyi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a komplexum formatervezését a dél-amerikai Inka Birodalom stíluselemei ihlették.

Látványterv: Accor

A szállodában rendezvénytermet és tárgyalókat is kialakítottak

A közlemény szerint a spa részleg fűtött és fedett úszómedencével, szabadtéri élménymedencékkel, jakuzzival és wellness relaxációs területtel várja vendégeit. Sókamra, szaunavilág, terápiás helyiségek segítik a látogatókat a nyugalom megtalálásában. A komplexumban helyet kapott egy több mint 100 vendég fogadására alkalmas Event Center, illetve több, modern konferenciatechnikával felszerelt tárgyaló is.

A szálloda a Tisza és Bodrog összefutásánál, termékeny vulkanikus talajon nyugvó, vadvizes élőhelyekkel, vadvilággal és erdőkkel körülvett zöld oázisban helyezkedik el. Éppen ez a páratlan elhelyezkedés szolgál alapul a szálloda dizájnjának.

A természettel körülvett egykori kőbányában megbúvó hotel kialakítása a sziklák szögletes kontúrjait egzotikus belső térrel ötvözi. Az egykori kőfejtőből származó andezit számos helyen fellelhető a szálloda körül, amely homlokzatát antracit lapok borítják. Buja zöld és luxus dzsungelkertek kötik össze az épületet a természettel – tették hozzá. 

Mi épül?Grabarics Kft.Aktuál Bau Építőipari Kft.CLC-Construct Kft.Tokajszállodaberuházásszállodaépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés