2024.04.25, Csütörtök
Negyedével bővítette kapacitását az európai piacon is versenyképes magyar cég
Fotók: Weinberg Kft.

Negyedével bővítette kapacitását az európai piacon is versenyképes magyar cég

magyarepitok.hu

2022.11.18. 12:02 - Hegedűs Gergely

A Weinberg által kivitelezett új üzemnek köszönhetően jóval korszerűbbé válik a Continental termelése, melynek termékei már több mint 30 országban elérhetőek.

Hirdetés

Sátoraljaújhelyen átadták a Continental Dohányipari Zrt. 9,2 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését - derült ki a Pénzügyminisztérium közleményéből. A magyar tulajdonban álló nemzetközi cég megbízásából a Weinberg’93 Építő Kft., kivitelezésében egy három szintes modern gépparkkal felszerelt üzemcsarnok jött létre.

Fotók: Weinberg Kft.

Az átadást követően a gyár dohányvágat-előállítási kapacitása mintegy 25 százalékkal bővül, a betelepített gépek pedig a korábbiaknál jelentősen korszerűbb dohány-előkészítést tesznek lehetővé.


A szűkös terület optimális kihasználását tették lehetővé

Ahogy azt korábbi projektcikkünkben is jeleztük, az építkezés során számos kihívással szembesült a Weinberg, hiszen egy működő üzem területén, minden oldalról körülzárt, szűk helyszínen kellett megvalósítani az új épületrészt. A monolit vasbeton szerkezetű üzemcsarnok háromszintes kialakítása lehetővé teszi a rendelkezésre álló szűkös terület optimális kihasználását.

A földszinten kaptak helyet a kiszolgáló helyiségek, a második szinten telepítik a dohány-előkészítő sort, a harmadik szinten pedig raktárhelyiség és technológiai tér található.


Négy országban is rendelkeznek leányvállalatokkal

A több Európában működő dohányipari vállalatot egyesítő Continental mintegy 700 dolgozót foglalkoztat. A cégcsoport termékei már több mint 30 országban elérhetőek, ugyanakkor Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

Az átadón Varga Mihály pénzügyminiszter is résazt vett, aki elmondta, a beruházáshoz a kormány 3,6 milliárd forint támogatással járult hozzá. Kiemelte, az elmúlt évtizedben a beruházással érintett régió gazdasági teljesítménye megduplázódott, a bruttó átlagkeresetek a térségben 2010 óta két és félszeresére nőttek, a megyében foglalkoztatottak száma 226 ezerről 277 ezerre emelkedett.

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.Sátoraljaújhelyüzemépítéscsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés