2024.03.19, Kedd
Északi határmenti városban bővítenek magyar tulajdonú gyárközpontot, a területet már meg is vette a beruházó
Fotók: a novemberben átadott sátoraljaújhelyi fejlesztések (Continental)

Északi határmenti városban bővítenek magyar tulajdonú gyárközpontot, a területet már meg is vette a beruházó

magyarepitok.hu

2023.02.08. 11:14 - Szabó Ákos

2022 novemberében ért véget a Continental sátoraljaújhelyi dohánygyárának kapacitásbővítő beruházása, mely Weinberg ’93 kivitelezésében valósult meg. A cégcsoport nem ül babérjain, most újabb fejlesztésbe kezdenek.

Hirdetés

8000 négyzetméternyi iparterületet vásárolt a Borsod-Abaúj Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen a Continental Dohányipari Csoport, közvetlenül 130 éves üzeme szomszédságában – derül ki február 8-i közleményükből. Mint arról többször is (legutóbb a 2022-es novemberi átadó kapcsán) beszámoltunk, a Zemplén fővárosában található gyárat a Weinberg ’93 Kft. munkájával bővítették ki.

A projekt során egy három szintes, szintenként 1800-, vagyis összesen mintegy 5400 négyzetméter alapterületű, modern technológiával kialakított üzemcsarnok készült el, illetve az addig használt termelő gyártósort is korszerűsítették.

 

 

Elbontják az elavult ipari épületeket, modern létesítményt építenek

A hazai tulajdonú Continental folytatja a munkát zempléni gyártóbázisa fejlesztésén, a megvásárolt területet a bővülő előkészítési kapacitás következtében keletkező raktárkapacitási hiányok enyhítésére fogják felhasználni.

Miután a területen található elavult ipari épületek is a Continental cégcsoport tulajdonába kerültek, azokat el fogják bontani, helyüket pedig az előzetes tervek szerint egy modern raktárépület veszi majd át, melyet a szabályozás által megengedett maximális belmagassággal alakítanak majd ki.

 

 

A belső berendezés korszerű raktártechnológiai eszközökön alapszik majd, amely robotizáció szempontjából is további előrelépést jelent a társaság számára.

Az új épület terveinek előkészítése és az engedélyeztetés előre láthatóan már az idei év során megvalósulnak, míg a kivitelezési munkálatok a 2024-es év során kezdődhetnek meg.

Mi épül?SátoraljaújhelyWeinberg '93 Építő Kft.üzemfejlesztésüzemépítésraktár

Hírlevél

Hirdetés