2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Szeptemberben elkészül Pécs belvárosában a Régészeti Múzeum épülete
Főkép: a Széchenyi tér Pécsett

Szeptemberben elkészül Pécs belvárosában a Régészeti Múzeum épülete

magyarepitok.hu

2023.03.10. 08:30 - Szabó Ákos

A Strabag végzi el a munkát a baranyai vármegyeszékhelyen.

Hirdetés

A Janus Pannonius Múzeum látogatóközpontjaként születik újjá a Régészeti Múzeum Széchenyi téri épülete, mely hosszabb ideje állt leromlott állapotban Pécs belvárosában. Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly májusban kezdte el Strabag Építő Kft. az épület felújítását, a munka pedig azóta is ütemterv szerint zajlik a területen. Egy február végi sajtóbejáráson, melyről a pecsma.hu számolt be, elhangzott az épület szeptemberben várhatóan elkészül, a tervek szerint ezután nem sokkal, még 2023-ban pedig meg is nyílhat.

 

Közösségi térrel is bővül a múzeum

A Pécs Megyei Jogú Város megrendelésében és a Pécsi Városfejlesztési Zrt. koordinációjában megvalósuló projekt során a meglévő, leromlott állapotú épület teljes renoválását végzik el és a kiállítási tereket teszik interaktívvá. Az épület külső és belső felújítása mellett a teljes épületgépészet és az elektromos rendszer is újjáépül, az épület akadálymentessé válik. Mindemellett egy közösségi térként is funkcionáló kávézóval és kerthelyiséggel bővül a múzeum – foglalják össze a Strabag Facebook-oldalán március 7-én közzétett posztban.

 

Az bejáráson részt vett Ruzsa Csaba és Zag Gábor alpolgármester mellett többek között Bertók Gábor, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója, valamint Csúcs Zoltán, a felújítást koordináló Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is.

Mint a pecsma.hu írja, az épület felső szintjein, a bejárás ideje alatt is nagyban zajlott a felújítás. A projekt az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 1,33 milliárd forintos keretéből készül el. Az épület felújítására vonatkozó kiviteli tervet az „Építész Kör” Építésztervező Kft. készítette el.

Mi épül?Strabag„Építész Kör” Építésztervező Kft.Pécsmúzeum

Hírlevél

Hirdetés