2024.04.16, Kedd
Ötcsillagos szállodát és családi élményparkot épített a KÉSZ Csoport a Balaton partján

Ötcsillagos szállodát és családi élményparkot épített a KÉSZ Csoport a Balaton partján

magyarepitok.hu

2023.04.03. 18:03 - Szabó Ákos

Pénteken tartották meg a 109 szobás, 350 fő befogadására képes, szántódi BalaLand Resort és FamilyPark 5*-os, gyermekbarát wellnesshotel átadóját, mely egész évben várja a vendégeket.

Hirdetés

A magyar turisztikai szektor szempontjából kiemelkedően fontos beruházás lezárultát ünnepelték Szántódon március 31-én: a Mövenpick BalaLand Resortot és FamilyParkot ugyanis ünnepélyesen is átadták. Ahogyan arról korábban hírt adtunk, a luxushotel, mely egy még ennél is tágabb beruházás része, már március eleje óta fogadja a vendégeket.

A magyar Dreamland Holding Zrt. turisztikai ingatlanfejlesztő csoport beruházásában elkészült és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport által üzemeltetett BalaLand Resort a Balaton-part legújabb, a Lima Design Kft. által tervezett, karibi stílusban épült, gyermekbarát luxusszállodája: egy 300 méteres partszakasszal rendelkező 5,5 hektáros területen kialakított 109 szobás hotel és 10 000 m2-es élménypark a Balaton déli partján, Szántódon. A szálloda és a hozzá kapcsolódó Balaland Family Park generálkivitelezését a KÉSZ Csoport tagvállalatai és stratégiai partnerei valósították meg.

 

A képre kattintva galéria nyílik

A kivitelezés részét képezte egy mennyezetre függesztve futó kisvasút, valamint a wellness részleg kialakítása, továbbá a külső területeken lefúrt geotermikus szondák és az épületek tetején kialakított extenzív zöldtetők megvalósítása. A Family Park földszint vizes játékterében kaptak helyet különböző kialakítású és méretű gyermekmedencék csúszdákkal, míg a szintén a földszinten található száraz játéktérben számos olyan tematikus játékelem került elhelyezésre, mint a függesztett sínpályán haladó monorail, VR szoba, 3D tematikájú mászófal vagy lézer labirintus. A galéria szinten kialakított pihenőtérben sószoba, masszázs helyiség, szauna és gőzkabin is kialakításra került. A két épület körül pedig pálmafákkal és szökőkúttal kialakított zöldövezeti terület varázsolja tengerpartivá a kilátást.

 

Komplex, és semmiképp sem hétköznapi beruházás volt

 

Kelemen Csaba, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója (Fotó: KÉSZ Group)

A projektről Kelemen Csaba, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója külön nyilatkozatban kifejtette: „A komplex feladatokat magában foglaló munkát 2020 őszén kezdtük meg, melynek végeredményeként 2023. március 1-jén nyitott meg a mind megjelenésében, mind pedig funkcionalitásában egyedi épületegyüttes.

A megvalósításban partnereink mellett a KÉSZ Csoport számos tagvállalatának szakemberei vettek részt. Az épületvillamossági kivitelezési feladatokat, az acélszerkezetek gyártását, szerelését, az előregyártott szerkezeteket és épületburok elemeket, valamint a biztonságtechnikai megoldásokat cégcsoportunk saját erőforrásaival valósította meg.”

 

 

Sikeresen leküzdötték a járvány és a háború okozta kihívásokat

A KÉSZ Csoport generálkivitelező cégének vezérigazgatója a kihívásokra is kitért: „A koronavírus-járvány és a háborús helyzet építőipari piacra gyakorolt hatásai és következményei számos nehézséget gördítettek elénk. A kivitelezés folyamán kiszámíthatatlanná vált az alapanyag-ellátás, az erőforrások rendelkezésre állása. A külföldről érkező prémium anyagok, berendezések beszállításában jelentős késedelmekkel, míg a drasztikus árfolyamváltozás hatásaként nagymértékű árnövekedéssel kellett szembesülnünk.

Az iparágat sújtó negatív, előre nem kalkulálható piaci hatásokat és az ezekből is adódó költségnövekedést a KÉSZ Csoport jelentős mértékű saját pénzügyi erőforrásainak bevonásával kompenzálta. Megrendelőnk céljainak elérését ezzel is segítve valósulhatott meg a Kisfaludy Program keretében is támogatott, egyedi kialakítású, prémium kategóriájú létesítmény a Balaton partján."

Ennek kapcsán Kelemen Csaba kifejtette: "üdvözöljük Magyarország Kormányának azon törvényi intézkedését, ami ilyen, vagy ehhez hasonló, közbeszerzéssel érintett projektek tekintetében azt célozza meg, hogy a szomszédságunkban zajló orosz-ukrán háború okozta áremelkedéssel érintett építőanyagok és beépítésre kerülő építőipari termékek, valamint az építési beruházások megvalósítására kötött szerződések pénzügyi kompenzálása lehetővé váljon. Ezen kormányzati szándék szellemében bízunk abban, hogy a projekt sikeres megvalósulása érdekében tett erőfeszítéseink és ráfordításaink arányos ellentételezésére a megrendelőnkkel közösen sikerül megoldást találnunk.”

 

Nemzetközi luxusmárka érkezett Magyarországra

 

 

A Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkkal mutatkozik be Magyarországon.

A Mövenpick BalaLand a 109 szobás hotel mellett beltéri és kültéri víziparkot, kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt és 112 lakóapartmant foglal magában (ez utóbbiak egy tágabb projekt keretében, BalaLand Residence néven, korábban készültek el).

 

 

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az eseményen azt mondta: fontos a szolgáltatások fejlesztése, ugyanis a magyar gazdaság akkor igazán eredményes, ha az ipar mellett a szolgáltatószektor a legmagasabb színvonalon működik. A politikus kiemelte: a szállodaipar komoly fejlődésen ment keresztül Magyarországon az elmúlt években, és nemcsak a fővárosban, valamint a Balatonnál, hanem mindenhol nagy lehetőség előtt áll a következő időkben is, mert „ahol jó színvonalú vendéglátás van, ott nagyot lehet előre lépni”.

 

Nemcsak a nyári turistaszezonban várják a vendégeket

 

 

Szepesi Richárd, a Dreamland Holding tulajdonosa azt mondta: a szántódi hotel családias, 109 szobás és gyermektematikára épül, szemben az ugyancsak a holding fejlesztéseként elkészült, hivatalosan május elején nyíló tokaji Minaro Hotel MGallery-vel (erről a beruházásról itt írtunk bővebben – a szerk.).

Két évtizedes szállodafejlesztő és szállodatulajdonosi tapasztalata szerint létjogosultsága valami különlegesnek, egyedülállónak lehet - jelentette ki.

A Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül címe könyve ihlette hotel az a célt szolgálja, ami az elmúlt évtizedek, de különösen a rendszerváltozás óta cél, hogy a Balaton ne csak a júniusban, júliusban és augusztusban, hanem egész évben is élvezhető, kihasználható legyen

- tette hozzá.

Kiemelte, hogy a Mövenpick az Accor márkájaként tökéletes választás, mert képesnek kell lennie arra, hogy osztrák, német, olasz és szlovén vendégeket tudjon hozni.

 

 

További tervekről is beszámoltak

Szepesi Richárd a jövőbeni tervekről elmondta: Balatonfüreden ötcsillagos, 102 szobás, felnőttematikus szálloda épül jövő év végére, és 2024-ben kezdődik a visegrádi strandfürdő fejlesztése.

A hotel munkatársainak tájékoztatása szerint a szántódi létesítmény foglaltsága húsvétra már most 50 százalék felett van. Reményeik szerint az ünnep alatt teltházzal üzemelnek, és a foglaltság szeptember után is meghaladja az 50 százalékot.

 

Galéria

Mi épül?KÉSZ CsoportSzántódBalatonszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés