2024.06.17, Hétfő
A magyar tenger és a leghíresebb magyar borvidék is új ötcsillagos szállodát kap
A tokaji Minaro MGallery Hotel tematikája a folyékony arany és Dél-Amerika (látványtervek: Dreamland Holdings)

A magyar tenger és a leghíresebb magyar borvidék is új ötcsillagos szállodát kap

magyarepitok.hu

2022.06.18. 11:00 - Szabó Ákos

A KÉSZ Csoport munkájával Szántódon, a Grabarics és az Aktuál Bau munkájával pedig Tokajban nyílik meg egy-egy luxushotel az év utolsó negyedévében.

Hirdetés

Az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportja és a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport partnerségi megállapodást írt alá két ötcsillagos szálloda üzemeltetésére, a hotelek az idei év utolsó negyedévében nyílnak meg – derül ki a fejlesztéseket bemutató sajtóközleményből. Mint írják

a Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkkal mutatkozik be itthon, míg a tokaji Minaro Hotel MGallery a márka első Budapesten kívüli szállodája lesz.

Mindkét beruházásról írtunk már korában: a 100 szobás, ötcsillagos tokaji Minaro Hotel MGallery és a hozzá tartozó önálló rendezvényközpont fejlesztésére a Grabarics Kft. és az Aktuál Bau Kft. szerződött, a szerkezetépítési munkákat pedig a CLC-Construct Kft. vállalta el. A luxusszálloda-beruházás célja, hogy a régió vezető felső kategóriás üdülőhelyévé váljon. Az új üdülőhely elsősorban a párokat, és a kis- és közepes méretű rendezvényeket célozza meg exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg.

A hotel megjelenésében ötvözni fogja a „Tokaj folyékony aranyát” a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával.

 

Egyedi élmény a Balaton-parton

 

A Mövenpick BalaLand Family Hotel főépülete Szántódon

A Mövenpick BalaLand a tágabb értelemben vett Balaland beruházás része, melynek több eleme is van: a 112 luxus apartmanból álló BalaLand Residence már felépült a Grabarics Kft. kivitelezésében, a 109 szobás, ötcsillagos szálloda és élménypark páros beruházását pedig a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. valósítja meg a LIMA Design Stúdió, valamint a Dudinszky Kft. tervei alapján.

A Balaton-parton, Szántódon elkészülő üdülőhely az első igazán átfogó resort-fejlesztés a Balaton környékén amely beltéri és kültéri víziparkot és kalandparkot, illetve még a lakóparkon felül is több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt (melyet szintén az Accor üzemeltet) foglal magába.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai ingatlanbefektetőjével működhetünk együtt. Ez lehetőséget nyújt az Accor vidéki hálózatának bővítésére, és megerősítheti vezető pozíciónkat Magyarország és Közép- és Kelet-Európa vendéglátóiparában is" – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója.

Mindkét helyszín egyre nagyobb nemzetközi vonzerővel bír: a Balaton az ország legnépszerűbb szabadidős célpontja, Tokaj pedig a világszerte ismert magyarországi borvidék."

Az Accor partnere a projektben a Dreamland Holding, a turisztikai ágazatban üdülőhelyekre és kapcsolódó szolgáltatásokra összpontosító magyar ingatlanfejlesztő csoport. „Örülünk, hogy két felső kategóriás üdülőfejlesztésünket egy rangos nemzetközi márka támogatja majd, amely a legmagasabb szintű vendégélményt kínálja. – tette hozzá Vécsey Róbert, a Dreamland operatív igazgatója.

Mi épül?KÉSZ CsoportGrabarics Kft.CLC-Construct Kft.Aktuál Bau Építőipari Kft.LIMA Design StúdiószállodaberuházásBalatonSzántódTokaj

Hírlevél

Hirdetés