2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Így épül a mesébe illő Balaton-parti élménypark

Így épül a mesébe illő Balaton-parti élménypark

magyarepitok.hu

2022.03.31. 12:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A Leier Hungária Kft. 2020 nyara óta szállít útépítési és díszburkolat termékeket a BalaLand projekt megvalósításához.

Hirdetés

A BalaLand Familypark és Hotel Szántódon valósul meg a KÉSZ Csoport kivitelezésével és a LIMA Design Stúdió, valamint a Dudinszky Kft. terveivel. A tematikus játékelemeket bemutató élménypark egy átfogó beruházásnak a része, melyben

az élménypark mellett a 112 luxus apartmanból álló BalaLand Residence már felépült a Grabarics Kft. kivitelezésben, és az ötcsillagos, 109 szobás BalaLand Family Hotel & Resort folyamatban van a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. jóvoltából.

Az 5,5 hektáros területen, 300 méteres partszakasszal rendelkező ötcsillagos, tematikus szálloda és élménypark a DLHG Invest Zrt. fejlesztéseként valósul meg.

Az egész évben nyitva tartó, attrakciós élménypark közvetlenül a Balaton partján, fedett átjárási lehetőséggel rendelkezik a szomszédos BalaLand Family Hotelbe. A 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal utazási helyszínei által ihletett, kisgyermekeknek megálmodott, közel 10.000 négyzetméter beltéri és kültéri élményelem között szárazföldi és vízi attrakciók is szerepelnek.

Jelenleg tereprendezési, kertépítési és útburkolási munkák folynak, valamint a közmű kivitelezés zajlik, párhuzamosan a belső kiépítésekkel.

A kivitelezés 2020. szeptember 1-jén kezdődött, átadása 2022. második negyedévében fog megtörténni. A Leier Hungária Kft. 2020 nyara óta szállít útépítési és díszburkolat termékeket a BalaLand projekt megvalósításához.

A térkő kialakítása erősebb kapcsolódást eredményez

Marton Tamás, a Leier Hungária Kft. díszburkolatok termékmenedzsere elmondta, a Familypark bekötőútjait és parkolóit építették a Leier Hungária Kft. termékeivel, egészen pontosan süllyesztett és kerti szegélyköveket, továbbá a Forum 8 cm termékcsaládból középszürke és carbonszürke térköveket biztosítottak, nagyságrendileg 5500 négyzetméter mennyiségben.

A Leier Forum térkő hosszított formájával és modern színvilágával az N+F kialakítás előnyeit hordozza. A cégcsoport

saját fejlesztésű N+F, azaz nútféderes kapcsolódási rendszerű térköve fésűs távtartó szerkezettel rendelkezik, amely a letisztult, egyenes vonalvezetésű díszburkolatok egymáshoz kapcsolódását teszi lehetővé.

Nagy előnye, hogy a burkolóelemeket érő, különféle erőhatások együttdolgozásra késztetik az egyes burkolóköveket, amit az elemek az N+F rendszer távtartóinál egymásnak adnak át, csaknem az ipari burkolat kötését biztosítva a díszburkolatnál. Továbbá a nútféderes illesztésnek köszönhetően a térburkolat gyorsan és egyszerűen lerakható.

Fagy- és olvasztósó-állók, csúszásmentesek, a speciális Kaiserclean felületvédelem pedig rendkívüli ellenálló képességet szavatol a térköveknek.

A kézzel válogatott, méretpontos térkövek ellenállóak az UV-sugárzással, a mohával, az algákkal, a medencetisztító szerekkel, illetve a fűfélék és falevelek festékanyagaival szemben, továbbá a zsírok, olajok és a vörösbor sem képes behatolni azok belsejébe, ezáltal felületük foltmentes marad.

 

Galéria

Mi épül?Leier Hungária Kft.KÉSZ CsoportSzántódélményparkGrabarics Kft.LIMA Design StúdióDudinszky Kft.DLHG Invest Zrt.

Hírlevél

Hirdetés