2024.03.28, Csütörtök
Elrajtolt a Föld körüli utazásra hívó balatoni élménypark kivitelezése
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Elrajtolt a Föld körüli utazásra hívó balatoni élménypark kivitelezése

magyarepitok.hu

2020.09.29. 12:01 - Hegedűs Gergely

A családi élménypark a KÉSZ munkájával jön létre, tematikája a 80 nap alatt a föld körül című rajzfilmsorozatra épül.

Hirdetés

Szántódon kedden megtartották az ünnepélyes alapkőletételt a BalaLand FamilyPark nevű élményparkban. A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kivitelezésében a Balaton közvetlen közelében valósul meg a tematikus játékelemeket bemutató élménypark.

A KÉSZ Csoport közleménye szerint a projekt 2022 tavaszára készül el. A komplexum koncepciótervét a LIMA Design Stúdió készítette.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


Összetett építészeti feladat

A létesítmény a „80 Nap Alatt a Föld Körül Willy Foggal” című rajzfilmsorozat utazási helyszíneit kaland-játszóházzal, élményfürdővel és vidámpark elemekkel, egész éves nyitva tartással. A beruházás részben a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, a kormány projektfinanszírozásával jön létre.

Az alapkőletételi ünnepségen Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, építészeti szempontból nagyon összetett feladatról van szó. 

"Most nem csak egy létesítmény, egy épület felépítésére vállalkoztunk, hanem egy különböző elemekből álló komplex élményparkot kell megalkotnunk, ahol az ide látogató családok minden tagja kiszakadhat egy kicsit a hétköznapokból”

– emelte ki a vezető.


Közel 600 főt tud majd befogadni

Ahogy a projekt korábban megjelent közbeszerzéséből is kiderült, a beruházás 5,9 milliárd forintos szerződéses értékkel bír. A park 596 fő befogadására lesz alkalmas, többek között szabadidős, rendezvény és sport tevékenységek lebonyolítását is szolgálja.

A közbeszerzési adatok szerint az élménypark területén többek közt egy multifunkciós sportpálya, egy strandröplabda pálya, egy teqball pálya és egy Beach Bár is kiépül.


Az 5,5 hektáros terület 300 méteres partszakasszal bír

Ahogy az a képeken is látszik, a létesítmény egy átfogó beruházásnak a része, melyben az élménypark mellett a 112 luxus apartmanból álló Balaland Residence és az ötcsillagos, 109 szobás Balaland Family Hotel is felépült a Grabarics Kft. kivitelezésben.

A projektről beszámoló közleményben az áll, hogy az 5,5 hektáros területen, 300 méteres partszakasszal rendelkező ötcsillagos, tematikus szálloda és élménypark a hazai szállodapiacon kiemelkedő tapasztalattal rendelkező dr. Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron pénzügyi befektetőként megjelent ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg.

Galéria

Mi épül?KÉSZ CsoportSzántódélményparkGrabarics Kft.LIMA Design Stúdió

Hírlevél

Hirdetés