2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Az ország egyik legnagyobb német nemzetiségi iskoláját alakítják ki Biatorbágyon
Látványtervek: 4D Építész Stúdió / Facebook

Az ország egyik legnagyobb német nemzetiségi iskoláját alakítják ki Biatorbágyon

magyarepitok.hu. MTI

2023.06.16. 07:30 - Kolinek Nóra

A fejlesztésnek köszönhetően a tantermek száma a duplájára növekszik.

Hirdetés

Két és fél milliárd forint állami támogatásból megújul a biatorbágyi Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola − közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, Pest vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője.

A 2023. június 15-én megtartott iskolabővítés alapkőletételi ünnepségén a képviselő ismertette, hogy jelenleg 442 diák jár a nemzetiségi iskolába, a bővítés után megközelítőleg 600 gyermek fogadására lesz képes az intézmény. Hozzátette, hogy a 8 tantermes iskola 16 tantermessé válik, továbbá épülnek még szaktantermek is.

„Az a cél, az az elvárás, hogy 2024 szeptemberére a diákok birtokba vehessék az új iskolát” − közölte.

Ahogy korábban lapunkban megírtuk a beruházás részeként egy új oktatási épület kivitelezésére kerül sor, illetve a meglévő oktatási épület érintett helyiségeiben részmunkákat végeznek, melyek az új épület létesítése miatt, a létesítéssel egyidejűleg, és a rendeltetésszerű használatba vételhez szükségesek.

A korszerűsítés a 4D Építész Stúdió tervei alapján a BUILD IT Mérnökiroda Kft. kivitelezésével valósul meg.

Látványtervek: 4D Építész Stúdió / Facebook

A település nagy összegű támogatásokat kapott az elmúlt időszakban

Menczer Tamás kitért arra, hogy az elmúlt időszakban Biatorbágyra több mint 28 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezett. Hozzátette, hogy 2022-ben 13 biatorbágyi civil szervezet kapott összesen 10 millió forint támogatást.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a német nemzetiségi önkormányzatok szerte az országban 75 oktatási-nevelési intézményt tartanak fenn: 34 óvodát és 41 iskolát.

„Ezek közül az egyik legnagyobb intézmény lesz a most épülő biatorbágyi, köszönhetően a fejlesztésnek és az összefogásnak” − jelezte.

Galéria

Mi épül?4D Építész Stúdió Kft.Build It Mérnökiroda Kft.Biatorbágyiskolaépítésiskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés