2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a Rákos-patak menti kert-lakópark
Fotók, látványterv: WING

Elérte legmagasabb pontját a Rákos-patak menti kert-lakópark

magyarepitok.hu

2023.08.24. 10:11 - Szabó Ákos

A Le Jardin névre keresztelt fenntartható fejlesztés első ütemét 2024 második felében adják át.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a WING Living brandjének eddigi legzöldebb lakófejlesztése, a 13. kerületi Rozsnyay utcában található Le Jardin elnevezésű projekt első üteme – derül ki a beruházó közleményéből. 

A 165 db lakásos lakópark a Rákos-patak mellett épül fel, zöld övezeti elhelyezkedéssel, a generálkivitelezést a NEO Property Services végzi el. Az építkezés az ütemterveknek megfelelően halad, első ütemének átadása 2024 második felében várható.

Az AA+ energetikai besorolású lakóépület első ütemében 165 db lakást alakítanak ki, a beruházás során végig a környezettudatos megoldásokat alkalmaznak. A „le jardin” franciául kertet jelent, így a nevéhez méltó módon a lakópark csendes, idilli környezetben helyezkedik el, minden oldaláról kertekkel határolva.

 

 

A passzív és aktív fenntartható megoldásokat is alkalmazzák

A projekt kivitelezése során

  • az épületben hőszivattyú biztosítja majd a fűtést és a melegvizet,
  • mennyezetfűtési rendszer kialakítása zajlik,
  • az épület falaira pedig kiemelkedő vastagságú, jellemzően 15 cm vastag hőszigetelés kerül.

Az épületek tengelye észak-déli, így a homlokzatok kelet-nyugati tájolásúak, amik a szoláris hőnyereséget támogatják, melynek köszönhetően alacsonyabbak lehetnek az éves fűtési költségek.

Az épületben a földszinti és az első emeleti növényzettel telepített kert pedig segít a mikroklíma javításában, ezáltal otthonossá teszik a környezetet, csökkentik a zajártalmat, hűsítik a tereket, javítják a levegő minőségét.

„A Le Jardin fejlesztésénél is maximálisan arra törekedtünk, hogy a lakók igényeit a fenntarthatóság jegyében a legmagasabb szinten és minőségben tudjuk kiszolgálni. Éppen ezért a lakóparkot teljes mértékben a megújuló energián alapuló gépészeti megoldások, a környezettudatos anyaghasználat, a szelektív hulladékkezelés, a környezettudatos vízfelhasználás és az esővíz újrahasznosítás jellemzi. A zöld megoldások további előnyöket is jelentenek: a homlokzati nyílászárók például 3 rétegű üvegezéssel készülnek, így a leendő lakók számára az éves hűtési-fűtési költségek is sokkal alacsonyabbak lehetnek egy hagyományos kialakítású lakáshoz képest” – hangsúlyozta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

 

Kertvárosban, de a Váci úthoz közel

 

 

A Le Jardin lakópark kertvárosban, parkos zöldkörnyezetben, a 13. kerületi Rozsnyay utcában található. A Váci út közelségének köszönhetően a közlekedési infrastruktúrával is jó: a belváros autóval és tömegközlekedéssel többféle módon is könnyen megközelíthető (M3, 14-es villamos, 105-ös busz). A biciklis közlekedés is bizosított lesz: a lakópark közelében teljesen különálló kerékpárút vezet.

Az épületből a Rákos-patakhoz közvetlen lejáró vezet majd, a patak túloldalán pedig egy felújított park is megtalálható, amely egy új gyalogos hídnak köszönhetően közvetlenül elérhető a lakók számára.

Mi épül?XIII. kerületBudapestNEO Property ServicesWing Zrt.lakásépítésúj építésű lakások

Hírlevél

Hirdetés