2024.05.18, Szombat
Ezer ember egészségügyi ellátását szolgálja Seregélyes új orvosi rendelője
Illusztráció: pexels.com

Ezer ember egészségügyi ellátását szolgálja Seregélyes új orvosi rendelője

MTI

2023.08.04. 09:38 - Bíró Beáta

A Magyar falu program forrásaiból eddig hatszáz rendelőt újítottak fel és 1700 helyszínen korszerűsítették az eszközállományt.

Hirdetés

Teljeskörű felújításon esett át Seregélyes orvosi rendelője. A mintegy 200 négyzetméteres épületben gyermek- és háziorvosi rendelő kapott helyet, illetve a védőnői szolgálat helyiségeit is kialakították.

A rekonstrukciót 54 926 103 forintnyi támogatásból valósította meg a mezőföldi község önkormányzata, a létesítmény akadálymentessé is vált. Az új orvosi és védőnői rendelő a település Seregélyes-Szőlőhegy nevű részén ezer ember egészségügyi ellátását szolgálja.

 

Varga Gábor országgyűlési képviselő (FIDESZ), Horváth Sándor polgármester, Zsuppánné Kucsera Mónika védőnő, Papp Katalin háziorvos és Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa (b-j)
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

 

Eddig 600 orvosi rendelőt újítottak fel a Magyar falu program forrásaiból – ezt Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa mondta az átadón.

A program indulásakor elöregedettek voltak a falvak rendelői és azok orvosi eszközei, valamint kevés volt a háziorvos. Hozzátette: az orvosi rendelők felújítása mellett 1700 helyszínen cserélték le a teljes eszközállományt korszerűekre, a háziorvoshiány csökkentésére pedig szolgálatilakás-programot indítottak - közölte.

Seregélyesre az elmúlt évtizedben három és fél milliárd forint kormányzati támogatás érkezett európai uniós forrásokból.

Mi épül?SeregélyesMagyar falu programháziorvosi rendelő

Hírlevél

Hirdetés