2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Festői balatoni környezetben épített superior szállodát a LATEREX
Fotók: LATEREX Építő Zrt.

Festői balatoni környezetben épített superior szállodát a LATEREX

magyarepitok.hu

2023.08.11. 08:03 - Bíró Beáta

Az exkluzív, harmonikus belsőépítészeti megoldásokkal kialakított négycsillagos Sirius Hotel május óta fogadja vendégeit Keszthelyen.

Hirdetés

A korábbi Hotel Via helyén felépült új, négycsillagos Sirius Hotel májusban nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A superior szálloda közvetlenül a Balaton partján fekszik, elegáns külsejével kellemesen idomul bele a Keszthelyi-hegység vonulatainak látképébe. A kivitelező LATEREX Építő Zrt. a legmagasabb szakmai színvonalon és a legnagyobb odafigyeléssel tett eleget a megrendelői igényeknek a projekt elejétől a végéig.  

Az épület kialakításakor a természeti értékek megőrzése is szempont volt: a 11 052 négyzetméter alapterületű hotelhez 14 500 négyzetméternyi zöldterület tartozik. A hotel emellett számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a pihenni vágyóknak:

  • 128 szállodai szobával,
  • 159 parkolóval,
  • 1500 négyzetméteres spa és wellness részleggel (külső és belső élménymedencékkel),
  • étteremmel és bárral,
  • valamint rendezvényeket és konferenciákat kiszolgáló szekcióval várja vendégeit.

 

 

A földszinten elhelyezkedő konferenciaterem akár 108 fő befogadására alkalmas, igény esetén pedig mobilfallal kettéosztható.

Az épület tört formájának köszönhetően minden szobából kifogástalan kilátás nyílik a Keszthelyi-öbölre. Minden szobához tartozik erkély vagy terasz.

Az igényesen kialakított wellness és spa részlegben a hét medence mellett szaunavilág várja a feltöltődésre vágyókat: aroma- és gőzkabin, két finn szauna, infra- és só szauna, aroma- és parfüm szauna, kő szauna, valamint naturista szauna közül is választhatnak a vendégek.

 

 

A burkolatok harmóniája teszi elragadóvá a belső tereket 

A két épületrészből álló, háromemeletes létesítmény belső tereinek látványára, magas minőségű kialakítására rendkívül nagy gondot fordítottak. A helyiségekben többféle burkolat, anyag és szín található, a belsőépítész ezek játékával tette sajátossá a különböző tereket.

Az unikális elemek megvalósítása kiemelt figyelmet, pontos munkát igényelt a kivitelező részéről, az egyes szakágak rendszeres egyeztetések során alakították ki a megrendelő elvárásainak megfelelő terveket.

 

 

A szobák szintjein a faburkolatok, tapéták, egyedi padlószőnyegek biztosítanak otthonos, s közben elegáns hangulatot. A földszinti étterem és bár falfelületein egyedi tapéta is megjelenik az exkluzív bútorok és lámpák mellett.

A wellness részben különböző méretű hidegburkolatok dominálnak, de az egyedi tapéta és a faburkolatok itt is megtalálhatók kisebb mennyiségben a pihenésre szánt helyeken. A wellness recepció folyosóját kőfurnér falburkolat teszi különlegessé.

A kihívások a különböző burkolatok és anyagok kiválasztásából eredtek, a különböző szakipari munkák összehangolása folyamatos szervezést követelt a LATEREX részéről.

 

 

Ilyen kiemelt helyiség például a Privat Spa, ahol a falon szintén egyedi tapéta, falamella, háromféle greslap burkolat és festett felület, a padlón pedig wpc és kétféle greslap burkolat is látható. Különféle ledvilágítások gondoskodnak a hangulatos térről, melyet a gépészeti megoldások tesznek teljessé. 

 

Az utolsó hónapokban is tartotta a feszített ütemtervet a kivitelező

Az épület a keszthelyi dombok lábánál, közvetlenül a parton fekszik, ezért a csapadékból és talajból származó vizek elvezetése nagy odafigyelést igényelt a megvalósítás során.

A gyakori özönvízszerű csapadék miatt sok esetben át kellett ütemezni a munkafolyamatokat és újra kellett gondolni a vízelvezetéssel kapcsolatos terveket. Ez azonban - a LATEREX jelentős kivitelezői tapasztalatának köszönhetően - nem érte váratlanul a szakembereket.

 

 

Az épület tervezése, majd építése 2020-ban indult, és a munkálatok végig a tervezett ütemben haladtak. Lapunk 2022 novemberében számolt be az akkori munkálatokról, amelyek a téli időszakban is folyamatosan zajlottak. Novemberben befejeződtek a homlokzati festések, a keleti épületszárny emeleteit kulcsrakészre alakították. Január végére minden fal és mennyezet zárásra került, így a burkolási munkák befejezése mellett elkezdődhetett a bútorok beépítése is – tudtuk meg a kivitelező cégtől.

A tavasz beköszöntével a hotel üzemeltetésével párhuzamosan tudták folytatni a munkálatokat, ennek köszönhetően a tervezett határidőre sikerült átadni az épületet és így megnyílhatott a hotel május 1-én, amelyről lapunk is hírt adott.

 

 

Impozáns parkosított környezetet teremtettek

A superior szálloda kertje szervesen illeszkedik a rendezett partmenti környezetbe, izgalmas látványt nyújt reggel és este egyaránt. A hotelhez tartozó több mint 14 500 négyzetméternyi zöld területet több ezer virág, cserje és évelő fa díszíti. 

 

 

A kivitelezés során 159 parkolót alakítottak ki, melyből 4 mozgássérült, 5 pedig elektromos töltővel felszerelt. A régió kerékpározás szempontjából kiemelt turisztikai célpont, ezért az előírásoknál több kerékpártárolót helyeztek el, összesen 30 darabot.

 

Galéria

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.KeszthelySIRIUS HOTELBalatonturizmusszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés