2024.04.28, Vasárnap
Keszthely Balaton-partján hamarosan új négycsillag superior wellness hotel várja vendégeit
Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.

Keszthely Balaton-partján hamarosan új négycsillag superior wellness hotel várja vendégeit

magyarepitok.hu

2022.11.29. 14:31

A LATEREX Építő Zrt. kivitelezésével készülő hotel a balatoni kilátás mellett számos kikapcsolódási lehetőséget fog kínálni a pihenni vágyóknak.

Ütemterv szerint halad Keszthelyen a LATEREX Építő Zrt. kivitelezésében épülő SIRIUS HOTEL – tájékoztatta lapunkat Mészáros Balázs építésvezető.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az 1970-ben épült Hotel Via szálloda az évek során elhanyagolt állapotba került, így le kellett bontani. Ennek a szállodának a helyén épül az új négycsillagos hotel, mely a Balaton-parti fejlesztéseknek egy fontos eleme, valamint a létesítmény további munkahelyeket teremt és a városmarketing szempontjából is jelentős lesz a hatása.

A projekt Keszthelyen, közvetlenül a Balaton-parton valósul meg 25 552 négyzetméteren. A beépítésre kerülő alapterület közel 11 000 négyzetméter, a hozzá tartozó zöldterület pedig több mint 14 500 négyzetméter. A kivitelezés során kialakítanak 159 parkolót, melyből 4 mozgássérült, 5 pedig elektromos töltővel felszerelt. A régió kerékpározás szempontjából kiemelt turisztikai célpont, ezért az előírásoknál több kerékpártárolót helyeznek el, összesen 30 darabot.

A projekten naponta átlag 140 fő dolgozik.

 

Lakosztály is helyet kap az épületben

A három szinten található 128 szállodai szobához tartozik erkély vagy terasz, illetve minden szoba klimatizált. Az épületben mozgássérült szoba is kialakításra kerül. A mindkét épületrészbe beépített két személyfelvonó mellett a személyzet részére külön felvonó épül, ezzel is biztosítva a vendégek kényelmét.

A földszinten kapnak helyet a szállodai kiszolgáló helyiségek, szellőzőgépházak, irodák, konyha, étterem, bár és recepció, illetve a wellness részleg. Az étterem egyidejűleg közel 170 fő befogadására lesz alkalmas, továbbá egy ételudvar is helyet kap a svédasztalos rendszerű étkeztetéshez.

A földszinten helyet kap mindemellett egy konferencia terem is, amely akár 108 fő befogadására alkalmas, igény esetén pedig ketté osztható lesz egy beépített mobilfallal.

 

Különleges szaunaélményekkel várják a vendégeket

A wellness részleg területén egy időben 126 fő tartózkodhat. Hét medence mellett egy szaunavilág várja a feltöltődésre vágyókat: aroma- és gőzkabin, két finn szauna, infra- és só szauna, aroma- és parfüm szauna, kő szauna, valamint FKK szauna közül is választhatnak majd a vendégeket. A lobbyban és a wellness részen is egy-egy bár kerül kialakításra a vendégek további kényelmét biztosítva.

„Az épület közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el, ahol csapadék hatására a talajvízszint hamar megnövekszik. A terhelhető talajréteg igen mélyen található, ezért folytonos spirállal fúrt CFA cölöpözést kellett végezni a készülő alaplemez alá. Közel 400 db cölöp fúrtak le a szakemberek” – avatott be a részletekbe az építésvezető.

„A létesítmény szerkezetkész, a homlokzati hőszigetelés elkészült. A földszinti homlokzati vakolás a külső tereprendezést követően készül el. Belső szakipari munkálatok teszik ki most a folyó munkálatok zömét, valamint tetőszigetelés, illetve a teraszok burkolása. Az épület körülbelül 80%-os készültségi állapotban van. Hamarosan megkezdődhetnek a terheléses próbatesztek” – tette hozzá Mészáros Balázs, a LATEREX képviseletében.

Vendégeket várhatóan májustól fogad a hotel, az előfoglalás hamarosan elindul.

 

 

Galéria

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.KeszthelyhotelSIRIUS HOTEL