2024.04.16, Kedd
Új gyártócsarnokkal épít egyedülálló termékskálát ez a békési bútoripari cég
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Új gyártócsarnokkal épít egyedülálló termékskálát ez a békési bútoripari cég

mti

2023.08.17. 08:02 - Hegedűs Gergely

A vállalat új eszközöket is vásárolt, ami a hatékonyságot, a rugalmasságot és a minőséget is növelik.

Hirdetés

Csaknem 400 millió forintból fejlesztette tevékenységét a bútorajtók gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Nett Front Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel. A fejlesztés teljes költsége 383,8 millió forint volt, ebből 268,68 millió forintot feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás fedezett, amelyet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Pluszban nyert a cég gyártáskapacitásának bővítésére.


Új eszközöket is vásároltak

A közlemény szerint a megvalósult projekt biztosítja a cég piacképességét, versenyképességét és költséghatékony működését. A beszerzett gépek a hatékonyságot, a rugalmasságot, a pontosságot és a minőséget is növelik, így egy egyedülálló termékskálát tudnak létrehozni.

A projektben a vállalat új gyártócsarnokot épített, üzembe helyezett egy biokazánt, valamint új eszközöket is vásárolt: egy modern, automatizált felületkezelési alkalmazásban bevethető robotcsiszolót és egy automata élzárógépet, amely egy gépkezelő irányításával önállóan képes dolgozni, valamint vonalkód leolvasó rendszerrel is rendelkezik.   


A környező országokban és Nyugat-Európában is értékesítenek

A mintegy 100 dolgozóval működő mezőberényi cég 2003-ban alakult, jelenleg az ország egyik piacvezető vállalkozása a bútorfrontok gyártásában és értékesítésében. A társaság honlapján az olvasható, hogy kezdetben csak 3D-s fóliás ajtók gyártásával és értékesítésével foglalkoztak, de a folyamatos gyártásfejlesztéseknek köszönhetően kibővült a termékpalettájuk az antikolt és a festett ajtófrontokkal, amiket már Magyarországon kívül Romániában, Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában, Ausztriában, Németországban, Angliában is értékesítenek.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az export részesedése az árbevételből mintegy 10 százalék volt 2021-ben, ami némileg csökkent tavaly. A Nett Front Kft. 2022-es nettó árbevétele 2,82 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 2,25 milliárd forint volt, eredménye 420,5 millió forintra nőtt a  2021-ben elért 180,5 millióról.

Mi épül?üzemépítésbútoriparbelső építészetMezőberény

Hírlevél

Hirdetés