2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Bepillantás a Jedlik Ányos Gimnázium lenyűgöző tereibe – VIDEÓ

Bepillantás a Jedlik Ányos Gimnázium lenyűgöző tereibe – VIDEÓ

magyarepitok.hu

2023.10.24. 07:53 - Bíró Beáta

Az elmúlt év legnagyobb iskolafelújítása során óriási terekkel bővült az iskola épülete a LATEREX Építő Zrt. generálkivitelezésében.

Hirdetés

Modern, elegáns külsővel, fennkölt hangulatú belső terekkel újult meg és bővült a budapesti Jedlik Ányos Gimnázium. A generálkivitelező LATEREX látványos videóban mutatja be 2023 augusztusára újjászületett intézményt: a hatalmas aulát, az új épületszárnyat, a kinti sportpályát és közösségi tereket.

A beruházásról lapunk is több ízben beszámolt, jelen voltunk a nagyszabású tanévnyitó ünnepségen is, amely egyben a létesítmény átadója is volt. A 6500 négyzetméteres új épületszárnyban helyet kapott többek között a tornacsarnok, könyvtár és színházterem is. Emellett kialakítottak egy éttermet és büfét, valamint egy nagy előadótermet. Az új szárny emeletén nyelvi laborokat és informatikai termeket is létrehoztak.

Az új épület szíve - központi része - a lenyűgöző aulatér, melynek galériáján egy kápolna is helyet kapott.

Az építmény különlegessége az tetőszerkezet, amely gyakorlatilag az épület ötödik homlokzataként 84 méter hosszúsággal és 25 méteres szélességgel jött létre.

 

 

A munkálatokban a KÉSZ Group tagvállalatai és partnerei is részt vettek alvállalkozóként. A bim.GROUP feladata a tervezés volt. A KÉSZ Metaltech Kft. felelt az acélszerkezet gyártásáért, biztosította a ribroof tetőlemezt, illetve felelt ezek építéséért, a tetőrétegrend kialakításáért, valamint az alu-kompozit homlokzatburkolatért is. A dvb Kft. az előregyártott vasbeton elemeket biztosította.

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG)KÉSZ CsoportKÉSZ Metaltech Kft.bim.GROUP Kft. iskolafelújítás

Hírlevél

Hirdetés